L’Escola Malagrida prova la teràpia assistida amb animals per treballar les competències i habilitats dels infants

L’Escola Malagrida d’Olot ha fet una prova pilot amb tallers de teràpia assistida amb animals per millorar l’atenció, la concentració i el respecte entre companys i cap al personal del centre. Després de les primeres sessions el centre ha quedat satisfet amb l’experiència i no descarta apostar per la teràpia assistida per altres tasques, com ara ajudar a millorar la lectura dels infants.

La teràpia assistida amb animals cada vegada és més utilitzada com un recurs per a processos terapèutics i educatius. A l’Escola Malagrida l’han posat en pràctica amb els alumnes de 2on de Cicle Inicial. L’objectiu era treballar el respecte pels companys i el personal del centre, l’atenció i l’efecte, uns àmbits amb els que, en tres sessions ja s’han començat a notar els primers resultats.

Johnny Delgado, Associació Atagi : “Ens hem guanyat el respecte, els torns… de la primera a l’última hi ha molta diferència. La relaxació que hem fet, per exemple, el primer dia era impossible que estiguessin calmats i callats”

Jordi Ferrarons, director escola Malagrida Olot: “Estem molt contents per com ho acabat acceptant i hi ha treballat. Fins i tot algun infant que tenia més dificultats en alguna de les sessions comunicativa, davant els animals els han acabat donant consignes i interactuant d’una manera especial”

Els nens i nenes han treballat amb els animals, per torns, donant-los de menjar, raspallant-los o acariciant-los.

La teràpia assistida amb animals també permet treballar altres qüestions, més enllà de l’afecte, la paciència i el respecte, com són l’aprenentatge a la lectura. Sota una consigna dels educadors, els gossos interrompen l’infant quan, al llegir, ha comés un error.

Després dels bons resultats de la prova pilot amb els alumnes de 2on de Cicle Inicial, l’Escola Malagrida no descarta apostar per la teràpia assistida amb gossos amb altres classes i finalitats. Per ara el centre ha decidit també dur a terme alguna sessió amb els alumnes de 1er de Cicle Inicial.