Mor la besaluenca Roser Corominas, la primera alcaldessa de la Garrotxa

Aquest dilluns ha mort als 90 anys Roser Corominas, que va ser alcaldessa de Besalú del 1979 al 1987. Així ho va confirmar ahir a través de Twitter l’actual alcalde del municipi, Lluís Guinó. Corominas va accedir al càrrec en substitució de Ricard Font i el següent mandat va guanyar les eleccions amb la llista del PSC. Va estar al capdavant del consistori durant vuit anys, etapa durant la qual es va aprovar el Pla Especial del centre històric i es van iniciar obres com la reforma de Can Cambó, el casal d’avis, el Centre d’Atenció Primària o l’oficina municipal de turisme. Corominas va ser una de les primeres alcaldesses del país, i la primera garrotxina que va governar després de la transició. L’actual regidor del PSC a Olot, Josep Guix, va formar part del seu equip de govern.

“A nosaltres ens va venir molt bé, vam tirar uns quatre anys amb molta força i la Roser ho estava capitalitzant i ho estava coordinant tot plegat i per això ara ho posem més en valor, i més ara que ve el dia 8 de març, el dia de les dones i les dones treballadores i en aquella època tenia més valor perquè era una cosa bastant inèdita”