Cada any s’obren uns 100 nous establiments a Olot

En una roda de premsa convocada el passat dilluns el regidor de Promoció, Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Olot, Estanis Vayreda,  va facilitar les xifres de comerç de l’any 2018 al municipi. Entre nous negocis, ampliacions i traspassos es van tramitar 203 llicències, 105 de les quals corresponen a les obertures de nous establiments. Tot i que també es van produir 28 tancaments.


Pel que fa a l’oferta comercial el sector de l’alimentació n’és el pioner, sobretot amb fruiteries, carnisseries i supermercats, seguit per la salut, amb un 13%, equipaments de la llar amb un 11%, i la resta per sota del 10% com equipaments per a la persona amb botigues de roba, sabateries i joieries, comerços de bellesa i estètica, administratius, establiments de restauració, centres docents, d’automoció, telefonia o turisme.

Estanis Vayreda, Regidor de Promoció, Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Olot: “Alimentació continua sent el que s’obre més, també tots els serveis de salut, tot i que no és cap novetat, perquè s’han obert molts serveis de fisioterapeuta i centres de salut, per tant és també una activitat amb moltes obertures i després altres aspectes com equipaments de la llar o equipaments per a la persona, que també estan en aquests percentatges d’entre el 9 i el 10%.

El regidor també va exposar que la mitjana d’obertura és d’uns 100 negocis a l’any i la gran majoria ubicats al centre de la ciutat. El perfil dels promotors a Olot és de persones emprenedores en règim autònom que anteriorment ja han treballat en altres sectors i decideixen obrir el seu propi negoci. També destaca l’augment en el nombre de traspassos, que ha evolucionat de 54 a 79 en els darrers dos anys a causa d’empresaris que busquen un relleu per a la seva jubilació.

x