El sector del Volcanet d’Olot es perfila com l’accés a l’Espai Cràter i el Firalet com el seu aparcament

La presentació dels arquitectes finalistes i del procés de co-creació amb la ciutadania ha donat peu aquests dies a conèixer més detalls del projecte de l’Espai Cràter d’Olot, com, per exemple, quins es preveuen que siguin els accessos, on es preveu que aparquin els visitants o què es farà de la Torre Castanys del Parc Nou quan el centre dels volcans ja no hi sigui.


El projecte de l’Espai Cràter es desenvolupa acompanyat d’una modificació del pla d’ordenació urbanística i un estudi de mobilitat que en preveuen l’accés i les possibilitats d’aparcament. L’Ajuntament d’Olot s’ha posat d’acord amb la propietat d’una parcel·la al sector del Volcanet que ha de facilitar l’accés al nou equipament.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “A l’estudi es compta molt amb què es desenvoluparà tot el sector del Serrat i que, per tant, per allà seria l’entrada d’autobusos i vehicles més pesants, que després sortirien pel Morrot i marxarien”.

El sector del Volcanet es preservarà perquè no hi aparquin els vehicles dels visitants, que es redirigiran a l’aparcament del Firalet. Des d’allà se’ls convidarà a arribar a l’Espai Cràter a peu.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Intentarem que a la zona de l’Espai Cràter no s’hi pugi en cotxe, no tingui aparcament i sigui una zona especial que preservi l’aparcament per als veïns i que no estigui ocupat pels visitants. Els visitants voldríem que aparquessin al Firalet. Això complementa la idea que el situem a tocar d’un volcà però també a del centre d’Olot perquè la gent vingui, passegi pel Firal i acabi de fer la volta fins a la plaça Major i tot el carrer de Sant Rafel”.

Una pregunta a respondre és que passarà amb la Torre Castanys quan el nou centre dels volcans s’habiliti a l’Espai Cràter. L’actual equip de govern pensa que s’obre una oportunitat per millorar les oficines del Parc Natural de la Zona Volcànica a Olot.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “La idea, a treballar quan bveiem que ja va avançant el projecte de l’Espai Cràter, és que en aquesta zona hi hagi unes oficines potents del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa”.

L’equip de govern d’Olot creu que unes oficines importants, sumades a punts d’informació, ajudarien a redistribuir els visitants del parc natural fins al Parc Nou, per al qual es preveu una ampliació fins a tocar de l’avinguda Sant Jordi.

x