ERC d’Olot demana regular l’ús dels patinets i les bicicletes elèctriques i denuncia poca inversió per a carrils bici

En el ple d’aquest vespre a l’Ajuntament d’Olot es porten a aprovació fins a cinc mocions, entre elles, la presentada per Esquerra Republicana per regular l’ús de patinets i bicicletes elèctriques a Olot. El principal grup de l’oposició creu que les ordenances municipals haurien de contemplar la regulació d’aquesta mena de mitjans de transport, cada cop més utilitzats. En la roda de premsa, el grup municipal ha aprofitat per denunciar la poca inversió que al seu entendre ha fet l’equip de govern durant els últims dos mandats per ampliar la xarxa de carrils bici, fer una xarxa troncal i accedir a equipaments com els centres educatius.

Anna Barnadas, portaveu ERC a l’Ajuntament d’Olot: “Aquest enfoc és tant per protegir els vianants però també a les mateixes persones que utilitzen aquest tipus de transport. Ho basem a demanar que es faci un estudi. El que necessitem és estudiar bé quantes persones exerceixen aquest tipus de mobilitat i llavors mirar de quina manera es pot garantir la seva seguretat”.

Josep Quintana, regidor ERC a l’Ajuntament d’Olot: “L’equip de govern fa unes setmanes presenta que han demanar un FEDER, cito textualment el títol del projecte, per fer una via ciclista destinada a ús turístic. […] Durant aquests vuit anys no s’ha invertit en bicicarrils i a més a més ara ens proposen fer carrils bici per a visitants en comptes de fer-los per als ciutadans que el dia a dia puguin anar a treballar, a comprar o a l’escola”.