L’Ajuntament d’Olot signa el conveni per integrar la Residència Faber a l’Institut Ramon Llull

Aquest dimecres l’Ajuntament d’Olot va signar el conveni a través del qual la Residència Faber s’integra formalment a l’Institut Ramon Llull. El conveni suposa la retroalimentació dels dos ens per a futurs projectes nacionals i internacionals i l’exportació del model d’èxit olotí a d’altres àmbits dels Països Catalans. Properament es convocarà un concurs per escollir el nou director de la residència.

L’alcalde d’Olot i la directora de l’Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé, van signar ahir el conveni amb que la residència Faber d’Arts, Ciències i Humanitats d’Olot s’integra formalment a l’organisme públic de la Generalitat que té com a objectiu difondre a l’exterior la cultura catalana. L’institut vol potenciar l’afavoriment de la mobilitat internacional de creadors mitjançant programes de residència. La institució suposa una fantàstica plataforma per exportar a d’altres punts dels Països Catalans, com Palma o Andorra, un model d’èxit que en menys de tres anys ha portat fins a la Garrotxa el coneixement de més de 200 experts procedents de més d’una vintena de nacions.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “No em podia imaginar que seríem capaços d’arribar fins on hem arribat”.

Iolanda Batallé, directora de l’Institut Ramon Llull: “Faber és una fabrica de vivències, i aquesta és també la missió del Llull”.

Francesc Serés, director en funcions de la residència Faber: “Aquest és el gran missatge que podríem donar avui: com som capaços de crear noves institucions que satisfacin necessitats d’una societat que també evoluciona i que cada vegada ens demanarà coses diferents”.

A partir d’ara, l’Institut Ramon Llull gestionarà administrativament la residència olotina i decidirà conjuntament les properes residències que es duran a terme a través d’una comissió. També finançarà al 50% el pressupost de l’organisme de Faber, que no excedirà els 185.000 euros anuals, juntament amb el consistori olotí.

Pep Berga, regidor de cultura de l’Ajuntament d’Olot: “Amb aquest 50%, Olot hi guanya amb escreix, hi guanya ni només econòmicament, sinó per la dificultat administrativa. A l’institut li dono les gràcies per haver cregut en el projecte com Olot hi va creure al principi”.

El fins ara director de Faber, Francesc Serés, s’ha integrat també a l’institut Ramon Llull com a director de l’Àrea de Creació i segueix com a director en funcions de la residència olotina. Properament es convocarà un concurs per escollir el nou director.

Francesc Serés, director en funcions de la residència Faber: “Si hagués d’explicar el meu pla ideal, que ara és un esbós, seria que jo pogués coordinar totes les activitats de les diverses Fabers però que aquesta persona fos el director de la Faber d’aquí; que fos una persona que estigués al 110% aquí”

Faber realitza actualment la segona residència sobre educació, dedicada a la innovació pedagògica, amb 12 residents de 8 països diferents. Properament es veurà complementada amb una residència sobre alumnes d’altes capacitats a l’abril. També s’han previst sobre filosofia política i processos d’autodeterminació, arxivística i dades massives i robòtica educativa. La primera residència del curs 2019-2020 serà sobre polítiques de la diversitat i de la immigració.

x