L’equip de govern d’Olot arriba a un acord amb veïns i entitats per modificar el pla d’usos del Firal

L’equip de govern d’Olot porta avui a aprovació al ple una modificació del Pla d’Usos del Firal. Després de diverses trobades, s’ha arribat a un acord amb entitats i veïns per canviar alguns dels punts de l’actual normativa, com ara el fet que es pugui cuinar de forma puntual al Firal Petit.


L’actual Pla d’Usos del Firal d’Olot va aprovar-se per unanimitat el 2015, tot i que va generar un intens debat entre les entitats de la ciutat.  Arran del procés participatiu de la reforma del passeig, l’equip de govern del PDeCat va iniciar un seguit de trobades amb les penyes i l’Associació de Veïns del Firal, per aconseguir que la normativa reunís més consens popular.

Estanis Vayreda, Regidor Nucli Antic Olot: Des del novembre hem anat parlant amb les diferents penyes que van participar en l’elaboració del pla, unes dotze, per demanar-los quins canvis s’havien de fer. Per altra banda hem tingut converses per separat amb l’associació de veïns per anar comentant alguns aspectes.

Els fruits d’aquest procés de negociació arriben avui al ple municipal, on es porta a aprovació una modificació del document. Entre els canvis proposats hi ha que el Firal pugui acollir un altre esdeveniment musical a l’any més enllà de les tres de la matinada a més del que ja es permetia a l’entorn de la revetlla de Sant Joan i les Festes del Tura, que queden al marge.

Alhora també es limita el nivell de decibels que poden generar els actes que s’hi organitzin. Una altra novetat destacada del pla és que s’hi podrà tornar a cuinar i fer àpats populars un cop al mes, tal com es demanava des de les penyes.

Estanis Vayreda, Regidor Nucli Antic Olot: Es permetrà però ho limitarem a la zona del Firal Petit, la zona que es va pensar com un espai més robust, més de batalla… per tant preservem la part central del Firal i sí que ho permetrem en aquest espai.

El nou document també recull la intenció de promoure que s’organitzin activitats en altres places de la ciutat més enllà del Firal. A més, a principis de cada any, s’aprovaria el calendari anual d’actes previstos.

L’equip de govern espera que, un cop assolit el consens amb el teixit social, la modificació també rebi el suport dels partits polítics al ple.