Les visites guiades, protagonistes del Besalú Ciutat Jueva d’aquest cap de setmana

Besalú celebrarà aquest cap de setmana una nova edició del Besalú Ciutat Jueva, una cita que pretén recordar i divulgar sobre el passat jueu d’aquesta vila medieval garrotxina. Durant aquest dissabte i diumenge la oficina de turisme ha programat diverses visites guiades i un seguit d’activitats pensades per a totes les edats.


Besalú farà un salt en el temps aquest cap de setmana en motiu d’una nova edició del Besalú Ciutat Jueva, una fira que pretén recordar i fer pedagogia sobre el passat jueu d’aquesta vila garrotxina, tot explicant als visitants el patrimoni que hi ha amagat en tot el municipi.

Lourdes Sibecas, responsable oficina turisme Besalú.”Hi ha molta gent que desconeix aquesta cultura jueva que ha estat present a Besalú durant molt de temps.”

A part de la fira, però, es visitaran els principals edificis jueus del poble, com són el Micvé i la sinagoga i es duran a terme diverses visites guiades.

Lourdes Sibecas, responsable oficina turisme Besalú.”El dissabte i diumenge al migdia farem una visita guiada teatralitzada per tot el passat jueu. Per què teatralitzada? perquè en pugui gaudir tota la família, sobretot els nens.”

Durant els dos dies hi haurà instal·lat al call jueu un mercat artesanal, on s’hi podran trobar tot d’elements que identifiquen el passat jueu de Besalú. L’activitat és organitzada des de  la oficina de turisme, que ja es prepara per un nou cap de setmana amb molts visitants a la vila medieval.