L’Institut La Garrotxa celebra el 7è Fòrum per a Joves emprenedors en l’Àmbit Rural

L’Institut la Garrotxa d’Olot va celebrar aquest dimecres la setena edició del fòrum per a joves emprenedors en l’àmbit rural. Una cinquantena de persones, majoritàriament alumnes del mateix institut, van participar en una jornada dividida en dues parts: una més teòrica i una altra més pràctica on s’hi explicaven exemples reals.


Aquest dimecres l’Institut la Garrotxa va dur a terme el 7è Fòrum per a Joves Emprenedors en l’Àmbit Rural, una jornada que pretén donar a conèixer el món rural i que ha de servir per engrescar als joves a endinsar-s’hi.

Una cinquantena de persones, entre estudiants d’agrària del mateix institut i persones interessades, van assistir a una sessió dividida en dues parts: a la primera, més teòrica, s’hi explicava les diferents opcions empresarials al món rural, a més dels diferents ajuts que poden obtenir: el programa de desenvolupament rural i el programa LEADER. Durant la segona part es van poder conèixer experiències i històries reals de persones que un dia vam emprendre la seva aventura al camp, com a forma de vida, i que ara s’hi estan guanyant la vida.

Josep Guix, coordinador Fòrum Joves Emprenedors Àmbit Rural:”També hi havia l’exemple d’un ex alumne nostre que va començar amb una petita explotació de cabres a Espinelves, va anar creixent i ara està fent un formatges boníssims que ja estan sent reconeguts. Un altre exemple, més reeixit, és el Vivers Sant Iscle, de Sant Feliu de Pallerols, que van a buscar plantes autòctones al bosc amb els corresponents permisos, les posen als vivers, les fan créixer i després les comercialitzen.”

Altres exemples que es van poder escoltar van ser el de La Castanya de Viladrau, El Conill de Vilafant o els Vivers de Sant Iscle a Sant Feliu de Pallerols, entre altres. La jornada va acabar amb una taula rodona amb el mateix Josep Guix com a moderador i dinar.