El conseller Bosch ha lliurat el ‘Premi Participa a l’Escola’ a l’institut escola Salvador Vilarrasa de Besalú

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha lliurat aquest matí el Premi Participa a l’Escola a l’Institut escola Salvador Vilarrasa de Besalú, en la categoria de fins a 20.000 habitants. La Generalitat ha decidit reconèixer el centre educatiu d’un municipi de menys de 2.500 habitants pel projecte ‘Crèixer, compartir, construir’, una iniciativa que coordina des de l’institut escola la col·laboració dels alumnes en les associacions i el dia a dia del municipi segons la seva edat, i obre l’oportunitat perquè s’impliquin en el món associatiu del poble des de ben joves. El projecte s’ha anat fent gran any a any des dels seus inicis.

Pep Invernó, Director Institut Escola Salvador Vilarrasa Besalú: “Per mi és com obrir les portes al moviment associatiu del poble, moltes vegades la gent es fa gran i els joves no s’impliquen, i a vegades cal obrir aquesta porta i precisament des de l’escola per arribar al Banc de Sang o a Càrites.

Alfred Bosch, conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència: “Prendre part amb totes les iniciatives públiques és una responsabilitat i una activitat que s’ha de començar des del principi, des de que són ben petits. La veritat és que aquí a Besalú l’Institut Escola ho ha fet molt bé”

Durant l’acte de lliurament, l’alcalde ha aprofitat la presència del conseller Alfred Bosch per reivindicar el paper de l’institut escola en municipis petits i demanar públicament la necessària ampliació del centre, que actualment compta amb barracons. La demanda ha comptat amb el suport espontani dels mateixos alumnes.

Lluís Guinó, alcalde de Besalú: “Necessitem un institut nou i tots els equipaments necessaris. En els pròxims quatre anys aconseguirem tenir l’edifici nou de l’Institut Escola”

El conseller també ha volgut referir-se al judici del procés i les darreres declaracions de l’expresident del govern espanyol i qui eren els seus ministres.

Alfred Bosch, conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència: “Hem vist com representants del govern espanyol quedaven absolutament retratats. El mateix Rajoy dient que no a tot, com va dir des del principi, que no hi havia hagut un referèndum i si no hi ha referèndum, què estem jutjant?”

Al final de l’acte, al pavelló municipal de l’U d’octubre de Besalú ha aparegut un jutge, el del judici del carnestoltes, un judici popular en el qual els alumnes de l’institut escola decideixen si el Rei Carnestoltes ha d’acabar o no a la foguera.