El Conseller Calvet anuncia que la variant de la Vall d’en Bas i les Preses tindrà estudi informatiu abans de l’estiu

El conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet ha visitat l’Ajuntament d’Olot per informar de diverses qüestions que depenen del seu departament. Davant l’alcalde d’Olot i el president del Consell Comarcal primer, la premsa després, i una quarentena d’actors polítics i socials posteriorment, ha desgranat l’estat dels tres trams de la variant que ha de donar continuïtat als túnels de Bracons fins a l’A-26. Sobre la variant de la Vall d’en Bas i les Preses, ha anunciat que l’estudi informatiu està avançat.

Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat. “Per tal de poder-lo posar a exposició pública abans de l’estiu. Serà un 1+1 per al qual la solució que posarem sobre la taula, des del nostre punt de vista, s’adapta molt bé al territori. Es posa el més en paral·lel possible a l’actual infraestructura. Es posa també sobre el territori amb alguna idea de soterrament parcial”.

Sobre el tram central de la variant d’Olot, el que ha d’acollir un llarg túnel, Calvet assegura que el Departament està en disposició de licitar i executar l’obra, però que depèn de l’aprovació dels pressupostos per part del Parlament. Tot i així, no descarta finançaments alternatius com una fórmula de pagament en diferit.

Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat. “I dubratllo: en funció de les disponibilitats pressupostàries del Govern de la Generalitat, i evidentment tampoc no descartem mecanismes de pagament en diferit”.

Finalment, sobre la variant nord, que ha de connectar amb l’A-26, el conseller ha informat que l’estudi d’impacte ambiental va licitar-se poc després de l’informatiu. Queda pendent també tancar l’acord perquè l’Estat financi aquesta part. El conseller veu problemes de temps amb l’aplicació de la disposició addicional tercera. Per al vial Sant Jordi, que suporta el trànsit que hauria de passar per la variant, el conseller ha anunciat que ordenarà la reparació del ferm per aquesta mateixa primavera. A llarg termini, ha anunciat l’adequació del vial Sant Jordi per convertir-lo en l’avinguda que esperen els veïns. En la seva compareixença, Calvet també ha anunciat que es rehabilitarà l’anomenada nau dels sants, a tocar del pont de Santa Magdalena, perquè l’Ajuntament li doni un ús dinamitzador.