Entitats i partits independentistes demanen a Bramon que rectifiqui sobre les detencions del 16 de gener

Al ple d’ahir es van aprovar cinc mocions, dues d’elles de caire independentista. Tots els grups municipals van presentar-ne una per donar suport a la vaga del 8 de març coincidint amb el Dia Internacional de les Dones. Esquerra va demanar una regulació per als patinets i les bicicletes elèctriques i Olot en Comú la digitalització de llibres editats per l’ajuntament.


El CDR d’Olot, l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa, Músics per la LLibertat, l’ANC i Òmnium van ser ahir al ple d’Olot per presentar-hi una moció de suport als polítics i activistes detinguts el passat 16 de gener a les comarques gironines. Al text, demanaven que el Subdelegat del govern espanyol a Girona, el garrotxí Albert Bramon, retirés les seves paraules arran del cas, sobre el qual va afirmar que s’havia actuat d’acord amb el jutge i que calia trobar els responsables.

Toia Codina: “Demanem al senyor Albert Bramon que obri als ulls davant la realitat de Catalunya i demani al govern de Madrid solucions democràtiques a la greu crisi política, social i econòmica que pateix el nostre país en comptes d’alimentar la fractura i donar ales a l’extrema dreta”

El PDeCat, Esquerra i la CUP van donar suport a la moció mentre que el PSC i Olot en Comú van votar-hi en contra. Aquest últim sí va donar suport a una moció presentada pels tres partits independentistes, on s’acusava l’estat d’utilitzar la justícia per perseguir l’independentisme.

Els partits amb representació al ple també van mostrar una defensa unànime a la vaga laboral del proper 8 de març, Dia Internacional de les Dones, validant la moció que van presentar conjuntament Olot en Comú, Esquerra, el PSC i el PDeCat.

Pel que fa a propostes locals, també es va aprovar la moció del grup d’Esquerra per a una regulació dels patinets i bicis elèctriques a Olot. Tots els partits van valorar positivament la demanda tret de la CUP que es va abstenir, perquè considera que no existeix una problemàtica en aquest sentit.

Per últim, Olot en Comú va fer una petició per promoure la digitalització dels llibres publicats des de l’Ajuntament per a facilitar-ne la consulta, en una moció que aprovar-se per unanimitat.

x