La falta de consens sobre l’Espai Cràter d’Olot s’evidencia al ple

A la sessió d’ahir va tornar a fer-se evident la falta de consens entre els grups pel que fa a l’espai Cràter. En l’aprovació d’un punt tècnic referent a l’equipament, Esquerra i la CUP van reafirmar que ho consideren un projecte turístic, mentre que l’equip de govern insisteix en el rerefons cultural i pedagògic de l’espai. El PSC i Olot en Comú hi donen suport i creuen que pot contribuir a dinamitzar el centre. L’alcalde d’Olot es va comprometre a reunir-se amb els partits  de l’oposició per explicar-los tots els detalls.

Estanis Vayreda, Regidor Progrés Econòmic Aj. Olot: És evident que és un projecte per atraure gent però també té una vessant cultural, educativa, pedagògica, i això no ho diem nosaltres sinó totes les converses que estem fent amb el món educatiu, científic, universitats… No parlem només que la gent de fora pugui venir, pensem en que la gent que viu del turisme i la restauració pugui continuar tenint ingressos.

 

Anna Barnadas, Portaveu ERC Olot: Per nosaltres això no té cap tipus de fonamentació científica, és un artefacte turístic i tampoc és el nostre model de turisme ni de posar en valor el patrimoni natural. La millor manera de fer un revulsiu al barri vell és invertir directament en el barri vell.

 

Josep Guix, Portaveu PSC Olot: Creiem que s’ha de treballar per potenciar un nou museu que dignifiqui tot el que és l’espai del Parc Natural i el seu paisatge.

 

Lluís Riera, Regidor CUP Olot: No entenem que ara no hi hagi una consulta per un projecte d’aquesta magnitud, que nosaltres considerem que tensiona la zona, la circulació, la tesoreria i està hipotecant a l’equip de govern que hi hagi a l’Ajuntament, que pot ser diferent.

 

Xavier Garcia, Portaveu Olot en Comú: A mi em sembla que només Cràter segur que no és la solució. Cràter, la biblioteca quan la fem a Can Sacrest, petites modificacions al Nucli Antic… la suma de petites coses que ens farà trobar la solució.

 

Josep Maria Corominas, Alcalde d’Olot: Si afirmen el que afirmen és perquè no coneixen el projecte. Assumeixo una part de la responsabilitat i em falten dades per poder convocar els partits i explicar-nos.

x