Les xifres d’impacte de l’Olotx2 baixen lleugerament respecte les de l’any passat

Aquest dijous l’ajuntament d’Olot va donar a conèixer les dades d’impacte de l’Olotx2 del cap de setmana passat. Pel que fa l’impacte econòmic mínim baixa lleugerament respecte l’any passat igual que l’ocupació mitjana, tot i que les sol·licituds d’informació a la oficina de Turisme i els usuaris de la pàgina web de la campanya han augmentat.


L’Ajuntament d’Olot ha donat a conèixer les dades d’impacte sobre la setena edició de  l’Olot x 2 que es va dur a terme el cap de setmana passat. Segons el consistori olotí s’ha registrat un impacte mínim de 435.000 euros, xifres lleugerament inferiors a les de l’any passat, quan es va arribar als 467.000 euros.

Segons les dades recollides per la Oficina de Turisme, enguany s’han atès un 19% més de sol·licituds d’informació respecte el 2018, i s’ha augmentat el nombre de visitants de les comarques gironines.

D’altra banda, l’ocupació mitjana durant tot el cap de setmana va baixar cinc punts respecte l’any passat, situant-se en un 80%. Per la seva banda, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa va servir prop de 10.000 àpats. Pel que fa activitats, les que van tenir més èxit van ser les realitzades al Mas La Coromina o les passejades amb poni, cavall o carruatge per La fageda i l’espectacle d’en Peyu.

El consistori també afirma que els comerços valoren positivament la campanya, pel fet d’haver sumat més vendes que en un cap de setmana normal.

Estanis Vayreda, regidor de promoció econòmica AJ. Olot:”Tot té avantatges i inconvenients. hi ha comerciants que prefereixen junts perquè tenen més impacte, perquè se suma la campanya del dos per un i la botiga al carrer. també és veritat que si tens mal temps i plou i ho fas en el mateix cap de setmana és més problemàtic,… per tant tot té avantatges i inconvenients i és una decisió que l’ACO ha de prendre i nosaltres ens adaptarem al que ells decideixin.”

El que sí han augmentat han estat el número d’usuaris de la pàgina web de la campanya, un 9% més que el 2018.

Deixa un comentari