El Besalú Ciutat Jueva acull centenars de visitants

Besalú va celebrar aquest cap de setmana una nova edició del Besalú Ciutat Jueva. L’esdeveniment tenia l’objectiu de recordar i divulgar sobre el passat jueu d’aquesta vila medieval garrotxina. L’oficina de turisme va programar diverses visites guiades i un seguit d’activitats pensades per a totes les edats.


Besalú va fer un salt en el temps aquest cap de setmana. El motiu, una nova edició del Besalú Ciutat Jueva, una fira que pretén recordar i fer pedagogia sobre el passat jueu d’aquesta vila garrotxina, tot explicant als visitants el patrimoni que hi ha amagat en tot el municipi.

Lourdes Sibecas, responsable oficina turisme Besalú: “Tot aquest cap de setmana va dedicat al món jueu. Besaú durant l’època medieval va tenir una comunitat jueva molt important. Avui dia s’ha conservat un patrimoni d’aquesta comunitat. El que volem és intentar que la gent conegui bé el món jueu”.

L’activitat va ser organitzada des de l’oficina de turisme. Durant el cap de setmana es va instal·lar al call jueu un mercat artesanal, on es van poder observar elements que identifiquen el passat jueu de Besalú. A més a més, es van programar diverses activitats.

Lourdes Sibecas, responsable oficina turisme Besalú: “Hi ha dues activitats paral·leles. Una més lúdica, que és la part del mercat jueu. L’altra són visites guiades. Fem dos tipus de visita. Una és la teatralitzada i l’altra és una visita específica sobre el bany jueu i les excavacions de la sinagoga”.

 

Lluís Mundet, visitant: “Trobo que és tot un encert el tema teatralitzar. De fet, jo he vingut per això. Jo visc a Girona i quan vaig veure que era una visita guiada teatralitzada de seguida m’hi vaig enganxar. Penso que el tret diferencial és això”.

 

Núria Gómez: “Jo ho trobo molt interessant i expliquen coses que si no vinguessis aquí i fessis la visita no les coneixeries”.

L’esdeveniment va comptar amb una gran afluència de visitants que van poder tornar al passat d’aquest poble garrotxí.

x