El ‘Sí’ s’imposa lleugerament en la consulta sobre l’adequació del centre cívic de Riudaura

El sí s’ha imposat lleugerament en la consulta popular sobre la proposta de l’ajuntament de Riudaura i el projecte de readequació del Centre Cívic a càrrec del grup d’Arquitectes RCR. Un 34% del veïns han donat la seva opinió i ara serà el nou equip de govern qui decideixi què fer amb el resultat d’aquesta consulta.


S’acaba una nova fase sobre l’adequació o no del Centre Cívic de Riudaura que va portar a consulta els veïns del municipi. Durant tota la setmana passada 392 riudaurencs i rudaurenques van ser cridades a votar en la consulta sobre si es votava favorablement o en contra a la proposta de l’actual equip de govern a l’ajuntament de Riudaura sobre el nou projecte plantejat pel  grup RCR Arquitectes.

Un cop fet el recompte 135 veïns han votat durant aquests dies, el que suposa un 34,4% de tots els que ho podien fer. Així valora l’alcalde David Jané la participació a aquesta consulta.

David Jané, alcalde de Riudaura:”Fem una valoració moderadament positiva,. S’ha arribat a un 34,4% que supera el llistó que van fixar els pressupostos participatius, que es va arribar al 33%, aproximadament.

Pel que fa als resultats, 70 veïns han donat suport a la proposta, mentre que 63 hi han votat en contra. Un 51,8% a favor i un 46,7% en contra. També hi ha hagut dos vots en blanc. Uns resultats que demostren les opinions diverses que hi ha al municipi respecte el Centre Cívic.

David Jané, alcalde de Riudaura:”Queda clar que és un tema que polaritza moltíssim. els veïns de Riudaura. I per tant no hi ha una opció que supera per molt a l’altra. Ha guanyat el sí però el marge és relativament petit.

Més enllà de la proposta i els resultats, l’alcalde valora molt positivament la votació telemàtica, superant de llarg el nombre de votants respecte la consulta sobre els pressupostos participatius.

David Jané, alcalde de Riudaura:”Una de les dades, més rellevants d la consulta, és la proporció de gent que ah decidit votar telemàticament. En els pressupostos participatius van ser un 20%, i en canvi, en aquesta consulta s’han girat les tornes. Per cada vot presencial n’hi ha cinc a internat.”

Amb aquesta consulta l’actual equip de govern dona per acabada la seva gestió sobre un dels temes més importants pel municipi en l’últim mandat.

David Jané, alcalde de Riudaura: “Aquest equip de govern actual, amb aquesta consulta, tanquem la carpeta del centre cívic.   Durant aquest any hem treballat en l’elaboració i redacció d’aquest projecte, valoració econòmica, buscar finançament. Han estat uns mesos complicats amb la situació política que viu el país. La consulta era una mica la cirereta al pastís.

A partir d’ara serà el nou equip de govern que entri al consistori riudaurenc a partir del maig qui tindrà la última paraula sobre què fer amb la proposta, ja que recordem que no era vinculant.

Deixa un comentari