La Generalitat rehabilitarà integralment l’antiga Cooperació Fabril d’Olot perquè aplegui els serveis de promoció econòmica

Divendres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va ser a Olot per anunciar la previsió de comptar amb l’estudi informatiu de la variant de les Preses i la Vall d’en Bas abans de l’estiu. Calvet també va dir que el Departament preveia una adequació de l’avinguda Sant Jordi a llarg termini, i va anunciar la pròxima rehabilitació integral de la nau de l’antiga Cooperació Fabril perquè aculli els diferents serveis de promoció de la ciutat i la comarca.


La nau de l’antiga Cooperació Fabril d’Olot, anomenada també la nau dels sants, en al·lusió a l’ús que se li ha donat darrerament com a magatzem de motlles d’imatgeria religiosa, és un patrimoni industrial de la ciutat, un bé cultural d’interès local que fa un temps va ser adquirit per l’Institut Català del Sòl. La Generalitat ja redacta el projecte executiu perquè l’edifici reuneixi els serveis de promoció econòmica de la ciutat i la comarca amb totes les prestacions necessàries, amb una inversió al voltant d’un milió d’euros.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Aquí hi haurà INNOVACC, la Cambra, Dinàmig, molta activitat econòmica de nivell comarcal… Hi haurà una gran sala d’actes amb l’última tecnologia i capacitat per a l’entorn de 75 persones”.

Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat: “Evidenment tindrem en compte tot de qüestions tècniques en el propi edifici, temes d’eficiència energètica i també de protecció, davant les possibles avingudes del riu”.

El Govern preveu enllestir el projecte executiu a l’abril i iniciar el concurs de la licitació al maig. A partir d’aquí, es calculen 16 mesos de contractació i execució per lliurar-lo a la ciutat a finals del 2020. L’Ajuntament, que paral·lelament redacta el projecte d’adequació i millora de la plaça, signarà properament el conveni amb la Generalitat per fer ús de l’edifici en règim de lloguer amb opció de compra.

Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat: “Se m’ha explicat que al voltant del pont de Santa Magdalena és on es va originar la vila d’Olot. Poder retornar vida, poder retornar activitat en aquest centre neuràlgic del que és l’origen d’Olot ens omple també de satisfacció”.

Divendres, el conseller ja va signar el conveni per engegar la promoció de 12 habitatges socials molt a prop del pont de Santa Magdalena, en un terreny de 450 metres quadrats de superfície i 1000 d’edificabilitat, que el Departament calcula tenir llest en tres anys.

Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat: “Amb una clara prioritat que és augmentar el parc públic d’habitatges de lloguer. Aquesta és la nostra veritable obsessió”.

També va concretar més sobre el sender que es construeix per recorre a peu o en bicicleta des d’Olot fins al volcà de Santa Margarida, a Santa Pau. El Govern preveu que l’actual tram, de Can Blanc al volcà, entri en servei aquesta mateixa primavera. Pel que fa a la segona fase, que ha de connectar Can Blanc amb Olot, el Govern acaba de licitar la redacció del projecte. Es podrà adjudicar en el proper mig any, amb un cost d’execució mínim de 700.000 euros.

x