La piscina municipal coberta es projecta en les instal•lacions de l’Avinguda Sant Jordi

La Piscina Municipal Coberta està més a prop de ser una realitat. Ahir es va presentar l’estudi tècnic per a la readecuació de la zona de la piscina municipal de l’Avinguda Sant Jordi i la construcció de dues piscines climatitzades en el mateix recinte. L’estudi ha estat elaborat per tècnics municipals i es tracta d’un projecte per a la propera legislatura que podria estar en funcionament al 2021.


L’Ajuntament d’Olot ha presentat l’estudi tècnic per a la Piscina Municipal Coberta. Desprès d’analitzar diverses opcions s’ha optat per readequar les actuals instal·lacions de l’Avinguda Sant Jordi per poder-hi encabir dues piscines climatitzades.

Pep Berga, primer tinent d’alcalde d’Olot: “Finalment per el que optem és per renunciar de l’edifici actual, on hi havia el bar i el gimnàs, per construir un nou edifici on hi cabran dues piscines. Una de 10×20 per fer-hi esport i una altra més petita de 10×6 per fer-hi activitats com aiguagim”

Amb el nou edifici també s’hi preveu la instal·lació d’una zona de sauna i hidromassatge i  una segona planta amb sales d’activitats complementàries a la natació, a més de vestidors i altres serveis. Tot plegat està pensat per posar a disposició de la ciutadania un espai d’aigua pensat per a fer salut.

Xavier García, regidor Olot en Comú. “Per fi tenim un projecte que cobrirà necessitats d’oci però també d’una activitat saludable que pensem que és el que fa falta”

Pep Berga, primer tinent d’alcalde d’Olot: “Estem parlant d’un concepte d’esport vinculat a la salut, no a la competició. Ja hi ha unes instal·lacions on la gent que competeix fa molts anys que entrena”

A banda de les piscines climatitzades, per la construcció del nou edifici es suprimiran les piscines exteriors d’ensenyament i d’iniciació i es canviarà la sals de màquines per una de nova que servirà per les piscines exteriors i les interiors. El fet de tenir en un mateix espai totes les piscines i tenir els les instal·lacions obertes tot l’any permetrà que les piscines exteriors no tanquin temporada, com es feia fins ara.

Josep Maria Coromina, alcalde d’Olot: “Donarà més rendibilitat a aquesta instal·lació que només funcionava dos mesos a l’any i que a partir que estigui en funcionament la piscina coberta podrà funcionar tot l’any”

L’estudi ha estat elaborat per tècnics municipals  i s’ha fet a partir de consultes a tècnics especialitzats en la construcció i gestió d’instal·lacions esportives. El projecte està valorat en uns 3 milions d’euros i l’actual equip de govern calcula que podria estar enllestit per al 2021. No deixa de ser, però, un projecte que s’hauria d’executar en el proper mandat, passades les eleccions municipals del mes de maig.

x