La Pocatraça del Centre Excursionista Olot supera de nou el centenar d’esquiadors i consolida Martí Lázaro i Clàudia Sabata com a nous campions de Catalunya

La Pocatraça i la Marxa Sant Bernat, les proves d’esquí de Muntanya del Centre Excursionista Olot, van superar finalment el centenar d’inscrits tot i la falta de neu a la Vall de Núria. Martí Làzaro i Clàudia Sabata es van coronar com a campions de Catalunya d’esquí de muntanya, amb la seva victòria en la Pocatraça.


La Pocatraça, la cursa d’esquí de muntanya del Centre Excursionista Olot i Campionat de Catalunya de l’especialitat, va acabar en sorpresa: Martí Lázaro i Clàudia Sabata es van proclamar campions de la disciplina. Lázaro va prendre el relleu a Joan Reyné, que arribava a la cita com a gran favorit, però un defalliment a mitja cursa quan anava en primer lloc el va afectar. Lázaro va aprofitar la situació per donar la campanada i guanyar el seu primer títol nacional. Per la seva banda, Clàudia Sabata va guanyar amb autoritat la cursa per davant de Queralt Riba. La de Berga agafa el relleu a Clàudia Galícia com a campiona absoluta, després de dominar tota la Pocatraça. La dinovena edició de la cursa va ser marcada per la manca de neu. Tot i això, l’organització va proposar un recorregut tècnic que va permetre la celebració de la jornada.

El traçat va sortir de Núria i va coronar cims com el Noucreus, passant pels estanys de Carançà fins a tornar al punt de sortida. 116 esquiadors van gaudir aquest 2019 de la Pocatraça.