L’auditoria encarregada per l’Ajuntament de Sant Feliu recomana un pla econòmic financer per equilibrar el pressupost

Ahir els consultors Uniaudit Oliver Camps van presentar en un acte obert els resultat de l’auditoria encarregada per l’equip de govern de Sant Feliu de Pallerols sobre l’execució dels pressupostos que van del 2012 al 2018 i la situació financera de l’Ajuntament. S’ha presentat més aviat del previst per l’avançament de les eleccions generals i no està tancat. De moment, conclou que el Pla de Bastons ha condicionat els darrers exercicis i deixa un deute amb què el consistori haurà de vigilar. Recomana un pla econòmic financer. Ho desestima l’alcalde, que diu que l’auditoria demostra que l’Ajuntament ha fet una bona gestió.

El Pla de Bastons ha condicionat l’execució dels pressupostos dels últims 7 anys a Sant Feliu de Pallerols i ho segueix fent. La urbanització ha deixat l’Ajuntament amb un deute de 350.000 euros, un 25% de la ràtio, no massa elevat però limitador de la despesa per la poca capacitat de generar ingressos del consistori. És la principal conclusió de l’auditoria encarregada pel consistori, que recomana que l’Ajuntament faci un pla econòmic de financer.

Jordi Vicente, Uniaudit Oliver Camps: “Té un estalvi acumulat de 97.000 euros que ha de mirar en exercicis futurs de tancar amb equilibri perquè aquest superàvit no minvi. A finals de l’exercici del 2018 hi ha un incompliment tècnic del que es diu la regla de la despesa i això implicarà haver d’aprovar un pla econòmic financer que recondueixi aquest indicador als valors que marca el ministeri d’Hisenda”.

L’alcalde creu que l’Ajuntament pot passar sense el pla econòmic, amb ingressos que ara per ara no estan contemplats en els pressupostos de l’any vinent però que es podrien generar, per exemple, activant el polígon industrial del Pla de Llongafollia. Casas també creu que es podrien revisar els impostos, que no s’han apujat en els darrers 6 o 7 anys, segons ha assegurat.

Joan Casas, alcalde de Sant Feliu de Pallerols: “Jo crec que no seria desmesurat en aquest moment que es pogués apujar algun impost per poder solucionar aquesta petita diferència, parlem d’uns 30.000 euros, en el pressupost. […] Quan es posi en marxa el sól industrial del Pla de Llongafollia, aquest petit desfalc que tenim en aquests moments en el pressupost ordinari no hi serà”.

L’alcalde, el primer tinent d’alcalde, el secretari i els dos arquitectes que van tenir responsabilitats en la urbanització del Pla de Bastons estan sent investigats per suposades irregularitats. L’oposició espera a analitzar l’auditoria per fer declaracions. L’alcalde diu que es tornarà a presentar a les eleccions per depurar les responsabilitats per les falses acusacions.

Joan Casas, alcalde de Sant Feliu de Pallerols: “El Pla de Bastns va ser una obra molt complexa de 5 milions d’euros per a un Ajuntament que té un pressupost d’un milió 300 mil euros a l’any. N’estem contents i orgullosos d’haver-ho fet perquè era una urbanització tercermundista, no es podia continuar així. […] Ha quedat clar que l’Ajuntament de Sant Feliu ha fet una gran i bona gestió, ha guanyat en patrimoni i ha baixat en deute”.

x