Quim Domene converteix els polítics espanyols en La Manada a l’última Sobrecàrrega de l’Assemblea d’Artistes

La Manada és el títol de la reinterpretació de l’obra La Càrrega de Ramon Casas que ha fet l’artista garrotxí Quim Domene. S’hi pot veure el rei Felip VI i els dirigents de Ciutadans, el PP, el PSOE i VOX, davant de l’escultura El Desconsol, una figura femenina que representa Catalunya. Així, la creació té una doble lectura, de reivindicació política i feminista.


L’artista garrotxí Quim Domene és l’autor de l’obra La Manada que es pot trobar des d’ahir a la façana de l’Ajuntament d’Olot. És la dotzena entrega de la iniciativa Sobrecàrregues, de l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa, que consisteix en reinterpretar l’obra La Càrrega de Ramon Casas.

Quim Domene, artista: Jo ja havia fet, sobretot arrel de l’intent del cop d’estat de Tejero, ja vaig fer una sèrie de quadres de La Càrrega. Fa dos anys quan es va aplicar el 155 vaig fer una interpretació semblant a la que tenim aquí exposada, amb els protagonistes dels partits que havien aplicat el 155 més el rei.

En aquesta ocasió la figura a cavall no és només una sinó cinc: el Rei Felip VI, el President del govern, Pedro Sánchez, Albert Rivera, de Ciutadans, Pablo Casado, del PP i Santiago Abascal, de Vox. Estan situats darrera de l’escultura ‘El desconsol’, de Josep Llimona, amb un doble missatge:

Quim Domene, artista: “Tindria la lectura política, de la gent que van aplicar el 155 i la lectura de La Manada en el sentit de l’agressió al costat femení. Catalunya està representada per la figura de la dona caiguda, que està representada per l’escultura El Desconsol de Josep Llimona que presideix el Parlament de Catalunya”.

La Sobrecàrrega de Quim Domene va presentar-se ahir coincidint amb la concentració dels dilluns davant l’Ajuntament per demanar l’alliberament dels polítics independentistes. Quedarà instal·lada en aquest punt fins el mes que ve, quan un altre artista presenti la seva proposta.

Deixa un comentari