El Cercle Garrotxa Ripollès posa en marxa la ‘Grimpada’, una iniciativa amb l’objectiu d’impulsar l’economia social i solidària

El Cercle Garrotxa Ripollès és un projecte d’acompanyament, assessorament i formació per a l’emprenedoria col·lectiva en l’economia social i solidària. Aquesta iniciativa forma part de l’Ateneu Terres Gironines, que és un dels 14 programes de la Generalitat al territori català amb l’objectiu d’impulsar l’economia social i solidària als territoris.


A les comarques gironines hi ha quatre cercles, un d’ells és el Garrotxa Ripollès. En aquest cercle hi ha tres entitats involucrades que lideren i impulsen el projecte, l’Associació Arran de Terra, el Núria Social i Suara Cooperativa. I després n’hi ha de col·laboradores com la XER Ripollès, el Grup de Suport, l’Agència del Desenvolupament del Ripollès, Dinàmig, Resilience Earth i l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, entre d’altres.

Laia Planagumà, “Per aquest 2019, per tal de fomentar el cooperativisme i l’economia social s’han dissenyat una sèrie d’accions que durem a terme tant a la Garrotxa com al Ripollès, que són accions en l’àmbit educatiu tant en el formal en instituts, perquè és a partir de secundària, com informal, que pot ser l’Espai Jove o Casals, després hi ha una línia d’assessorament a empreses, hi ha també el que serien prescriptors com gestories que poden assessorar a persones que volen posar en marxa una empresa i tenim el programa d’acompanyament anomenat la Grimpada”

Laura Comas: “Amb totes aquestes accions per fomentar l’economia social i solidària s’ha creat un cicle formatiu, d’assessorament i de jornades d’intercooperació que l’hem anomenat la Grimpada”

La Grimpada és un cicle de formació i acompanyament gratuït a projectes que treballen per deixar una empremta social i ecològica positiva des d’una economia cooperativa i solidària.

Divendres ja es van obrir les inscripcions a la Grimpada a través de la pàgina web www.cerclegr.org. Cada projecte es podrà inscriure a la càpsula formativa que cregui més interessant i podrà comptar amb una assessoria personalitzada durant tot el procés.