El 2018 l’Oficina de Turisme d’Olot va atendre 25.311 persones, consolidant una tendència a l’alça anual

El passat any 2018 van ser un total de 25.311 persones les que es van atendre a l’oficina de turisme d’Olot. La xifra va augmentar gairebé un 5% respecte l’any 2017, de manera que queda consolidada una tendència a l’alça de persones que sol·liciten informació a les instal·lacions del Carrer Sant Rafael.


El turisme a la capital garrotxina es concentra en èpoques lligades a la celebració d’esdeveniments com en els mesos d’agost o a la tardor i sobretot en períodes on hi ha ponts i festius.

Estanis Vayreda, Regidor de Promoció, Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Olot: “Continuem sent un territori on majoritàriament la gent que ens visita és nacional, de Catalunya. Tot i que va incrementant mica en mica el turisme estranger. I aquí tota la feina que s’està fent des del patronat de turisme amb la promoció a tot el món ens ajuda molt en la promoció de no només la Costa Brava, sinó també dels Pirineus. Bàsicament hem recuperat aquest públic i turisme francès que durant alguns anys va disminuir, gent dels Països Baixos, Alemanya, Bèlgica, són països d’on també venen molts visitants”

El perfil d’aquests visitants a Olot és, en primer lloc, de famílies, tot i que també s’acosten al municipi parelles i grups d’amics. També s’ha detectat un augment d’estudiants interessats en conèixer els elements arquitectònics de la Garrotxa i jubilats.

D’altra banda, els turistes s’adrecen a l’oficina de turisme principalment a la recerca d’informació sobre com visitar els espais naturals, tot i que cada vegada més hi ha interessats en les propostes culturals i la celebració d’esdeveniments com les Festes del Tura, l’Olotx2 o el Sismògraf, entre d’altres. La nova ubicació de la oficina també ha propiciat un augment en el nombre de visites, ja que actualment es troba en un dels carrers principals de la ciutat.

x