La Vall de Bianya acollirà la 39a edició de la seva marxa popular aquest diumenge

El proper diumenge torna la marxa popular de la Vall de Bianya amb la seva 39a edició. Aquesta marxa va néixer com a iniciativa d’un grup de veïns i ara des de la comissió de festes de l’ajuntament s’intenta seguir amb la tradició per donar a conèixer tots els racons de la vall.

David Darné, Tècnic de l’Ajuntament de la Vall de Bianya: “Aquesta iniciativa va néixer com una activitat de la festa major que es feia a la Vall de Bianya i després per “x” motius aquesta data es va canviar i s’ha agafat aquesta tradició que sempre al mes de març es celebra la marxa popular”

El recorregut d’enguany constarà de 18 quilòmetres començant des de l’Hostalnou de Bianya a les 7 del matí. Les inscripcions s’obriran mitja hora abans de l’inici de la marxa, a 2/4 de 7 del matí i el preu serà de 7 euros, un euro dels quals es destinarà a Càrites.

David Darné, Tècnic de l’Ajuntament de la Vall de Bianya: “Ara fa uns anys que des de que fem la Romànic Extrem, sempre hem aprofitat la feina de la Romànic per la marxa popular. Sempre intentem que un tram de la Romànic sigui també el tram que es descobreix a la marxa popular, que és totalment diferents perquè en comptes de fer-la corrent, la fem caminant o passejant. Aquest any sortim des de l’Hostalnou, el punt més lluny on arribem és Sant Salvador de Bianya i anirem per la zona de la Vall de Ferro i tornarem per la zona del Clot”

David Darné, Tècnic de l’Ajuntament de la Vall de Bianya: “La marxa és una ocasió per donar o per obrir la galeria de les coses boniques que hi ha a la nostra vall”

L’any vinent se celebraran els 40 anys de la marxa, i tot i que des de la comissió de festes asseguren que encara no hi ha res decidit, el que està clar és que es tractarà d’una marxa especial.

x