Plou a la Garrotxa després de més de 30 dies sense precipitacions

La situació meteorològica actual és inusual, el mes de febrer ha estat especialment sec i les temperatures han patit un augment significatiu on molts dies s’han sobrepassat els 20 graus. La conseqüència d’aquest factor ha estat la sequera, que comença a ser evident en alguns punts de la comarca on fa més de 30 dies que no hi plou.

Luismi Pérez, meteoròleg: “Sembla que tindrem una interrupció d’aquesta primavera avançada que hem tingut des d’aproximadament a mitjans del mes de febrer, que hi ha hagut temperatures sempre per sobre del que és habitual, sobretot a les tardes. I les temperatures del febrer van ser 10 graus per sobre del que seria la mitjana climàtica. Tindrem una petita interrupció els propers dos dies, fins dissabte aproximadament, però això no vol dir que hagi de venir un fred intens i que hagin de venir pluges abundants, simplement hi haurà un petit trencament d’aquesta situació tant estable i càlida. A moltes zones de la comarca fa 33 i 34 dies que no hi plou, no hi cau ni una gota”

Les previsions indiquen que durant la tarda d’avui i de demà és possible que caigui algun ruixat i les temperatures pateixin un cert descens, tot i que no serà excessiu, ja que durant els propers dies de cara al cap de setmana aquests núvols plujosos marxaran i tornaran les temperatures càlides a la comarca.

Luismi Pérez, meteoròleg: “De fet casos de febrer que siguin càlids no són extraordinaris que els tinguem, de fet el refraner ja té en compte que el febrer és un mes molt variable, que és molt boig i canviant, per tant, fins i tot d’un any a un altre pot ser bastant diferent. Ja ho dèiem, l’any passat al febrer va nevar cinc o sis dies i enguany no ha nevat gairebé ni al Pirineu”

Tot i que el mes de febrer es caracteritza pels seus canvis meteorològics, aquest ha estat un mes especialment càlid i la situació continuarà el març. Es preveuen unes temperatures altes i poques pluges, una situació que preocupa per la sequera que pot generar.

x