El CPA Olot vol demostrar la competitivitat de la seva coreografia al Campionat Estatal de Guadalajara tot i les lesions sofertes

El CPA Olot disputa demà a la tarda el campionat estatal de Grups de Xou grans, amb ganes de deixar enrere les conseqüències negatives d’haver apujat el risc de la coreografia per optar novament al títol mundial. Aquestes conseqüències van deixar-les fora del primer lloc als campionats territorial i català. L’equip olotí vol guanyar la propera contesa i classificar-se per a l’Europeu i el Mundial.


Aquest matí les patinadores del grup A del CPA Olot entrenaven novament la coreografia ‘No em tallis les ales’ abans de marxar cap a Guadalajara, població que acollirà el campionat estatal de patinatge artístic de Gurps de Xou grans. Ho feien a la pista del pavelló nou del Pla de Llacs, el que acull els partits de bàsquet, un espai amb dimensions més adients que la pista que habitualment utilitzen per entrenar a l’altre pavelló.

Ricard Planiol, director tècnic i artístic del Club de Patinatge Artístic Olot: “Tenim necessitat de treballar en pistes amb mides més grans, que són les que ens trobem a les competicions. Per aquest motiu, ens hem d’adaptar a les condicions en les que acabem competint.”

Les darreres setmanes, el club olotí ha estat millorant qüestions de vestuari i atrezzo efectistes però que els han ocasionat problemes en les anteriors competicions.

Ricard Planiol, director tècnic i artístic del Club de Patinatge Artístic Olot: “Hem estat treballant l’obertura de les ales i detalls del mateix atrezzo, com el vestuari, on hem hagut de fer alguns retocs. La resta ha estat treball de coreografia i de psicologia.”

La manipulació de l’atrezzo ha estat un risc assumit enguany per optar a guanyar els campionats en una modalitat cada cop més competida. El risc a la coreografia també els ha ocasionat dues baixes. En els darrers entrenaments, Victòria Prat va patir els trencaments del peroné i els lligaments i el desplaçament de la tíbia, cosa que va obligar-li a passar pel quiròfan i la mantindrà fora de la pista durant cinc mesos. Per la seva banda, Laura Fuster va patir una luxació de la ròtula. El contratemps ha fet que el grup hagi hagut de modificar la coreografia.

Ricard Planiol, director tècnic i artístic del Club de Patinatge Artístic Olot: “Això ha suposat un trasbals en la coreografia; hem hagut de fer canvis i adaptar-nos a la nova situació en els dos darrers entrenaments.”

Amb la preparació tècnica i psicològica adequada, el CPA Olot vol demostrar que aquest any també ha treballat una coreografia que pot aspirar al que desitgi.

Ricard Planiol, director tècnic i artístic del Club de Patinatge Artístic Olot: “Som conscients que no vam fer un bon paper ni al territorial ni al català. El que volem és que els jutges valorin la coreografia amb la plenitud que pot oferir i que sabem defensar.”

A la una de la tarda han sortit del Pavelló d’Olot en direcció a Guadalajara per passar-hi la nit i preparar-se per la gran contesa estatal, que tindrà lloc aquest divendres a partir de les 6 de la tarda.