ERC Olot demana una modificació en el conveni de finançament de la Residència Faber i més presència femenina a la programació de les Festes del Tura

Esquerra Republicana d’Olot ha posat sobre la taula diversos temes relacionats amb la ciutat com una nova proposta en el finançament de la Residència Faber i la participació de més dones en les actuacions de les Festes del Tura.


Actualment la Residència Faber es finança en un 50% per l’Ajuntament d’Olot i el 50 restant per la Generalitat. Esquerra considera que el conveni s’hauria de re negociar ja que la inversió inicial feta pel consistori li hauria de ser retornada, de manera que proposen que la Generalitat passi a fer-se càrrec del 70% del pressupost i l’Ajuntament olotí del 30%. El partit creu que aquesta seria l’opció més viable perquè el consistori recuperés la inversió de 400.000 euros que es va fer per tirar endavant el projecte. Asseguren estar a favor que Faber es quedi a Olot, però no a qualsevol preu.

Josep Quintana, Regidor d’ERC Olot: “El que ens agradaria demanar des d’Esquerra Republicana és que es re formulés aquest conveni. La ciutat d’Olot ha fet una inversió important per tirar endavant aquest projecte, ha fet una inversió de 400.000 euros i ara que el projecte està en un bon punt, no ens sembla malament que pugui anar a la Generalitat, però el que si que ens sembla és que hi hauria d’haver un retorn econòmic”

L’altre dels temes proposats per Esquerra ha estat, coincidint amb la setmana de la dona, l’augment de presència femenina en les actuacions de les Festes del Tura, un esdeveniment que acull cada any milers d’espectadors.

Susanna Pagès, Regidora ERC Olot: “Nosaltres creiem que seria molt bo que de cares a les Festes del Tura del 2019 a un 50% dels membres que participessin a totes les actuacions musicals fossin dones. Si des dels ajuntaments fem una aposta ferma cap a la paritat, és la manera que aconseguirem visibilitzar a les dones a dalt dels escenaris. Sabem que no és fàcil però és una aposta política i nosaltres no tenim cap mena de por per apostar cap al feminisme”

La participació femenina el passat any 2018 durant les Festes del Tura va ser d’entre el 10 i el 15%, i en formacions mixtes no va arribar al 30. D’aquesta manera Esquerra exigeix fomentar el paper de la dona damunt els escenaris durant un dels esdeveniments més populars de la capital garrotxina.