Identifiquen l’autor de la bretolada al mural La Manada

Una persona ha estat identificada com a pressumpte autor de la destrossa del mural La Manada de la façana de l’Ajuntament d’Olot. Els fets s’han produït aquesta matinada després de la polèmica que ha aixecat l’obra de Quim Domene en les últimes hores. A més del PP de Girona, el PSC també ha demanat la seva retirada.


Aquest matí el mural La Manada de Quim Domene, situat davant l’Ajuntament d’Olot,ha aparegut esquinçat a causa d’una bretolada aquesta matinada. Gràcies a les càmeres de vigilància de la zona el presumpte autor dels fets ja ha estat identificat i s’enfronta a una sanció de fins a 3.000 euros per aquesta falta.

Pep Berga, Primer Tinent d’Alcalde Aj. Olot: Se l’ha pogut veure, està identificat i el que farà l’ajuntament d’acord amb l’ordenança de via pública és obrir un expedient per multar-lo. L’hem vist i l’hem identificat.

Els fets s’han produït després que el Partit Popular demanés la retirada de l’obra en considerar-la ofensiva, crítiques que també ha subscrit el PSC d’Olot en un comunicat. El consistori olotí trasllada la decisió de retirar-la als impulsors de la iniciativa, l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa, i recorda que es tracta d’una creació artística.

Pep Berga, Primer Tinent d’Alcalde Aj. Olot: La creació artística el que pretén es provocar una reacció en el públic. L’art també té una vessant de reivindicació, denúncia o provocació, i per tant l’hem d’entendre d’aquesta manera.

L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa afirma que per ara deixaran l’obra tal com està, però que treballen per a fer visible l’agressió d’alguna manera. El seu portaveu, Joan Serra, ha expressat la preocupació de l’entitat perquè la resposta a una manifestació artística sigui l’agressió o la prohibició. En aquest sentit, els agradaria que aquells que han criticat l’obra en les últimes hores condemnessin els fets.

  • L’art i els artistes han de ser sempre lliures o acabarien sent com algunes polítiques i alguns polítics.

Deixa un comentari