Una gran manifestació feminista tornarà a recórrer els carrers d’Olot aquest divendres 8M

Una gran manifestació recorrerà demà els carrers d’Olot en motiu de la vaga general convocada pel Dia Internacional de les Dones. La coordinadora de la mobilització del 8M a la Garrotxa ha organitzat un seguit d’accions i activitats al llarg del dia i criden a totes les garrotxines a sumar-s’hi.


La gegantessa d’Olot és la protagonista del cartell de la vaga general feminista del 8 de març a la Garrotxa. Des de fa uns dies, el mateix disseny també es pot veure a la façana de l’Ateneu Popular Mala Petja. Aquest serà el punt de trobada de la coordinadora de la vaga, que ha organitzat diverses accions des de primera hora del matí, amb l’objectiu d’aturar-se per canviar-ho tot.

Júlia Becerra, membre Coordinadora Vaga 8M Garrotxa: És una vaga laboral, de cures, de consum… un dia molt important en què cal aturar-ho tot i visibilitzar que les dones tenim molta importància en la societat.

Durant el matí també es pintaran pancartes de cara a l’acte central de la jornada, una gran manifestació de dones que recorrerà els carrers del centre des de la Plaça Major, a partir de les 12h del migdia.

Júlia Becerra, membre Coordinadora Vaga 8M Garrotxa: Seguirem un recorregut fins a l’Ajuntament on llegirem el manifest, i continuarem el recorregut fins a la plaça Campdenmàs, passant pel mural, que inaugurarem.

Un cop a la Plaça Campdenmàs, s’han organitzat xerrades i taules rodones sobre diversos temes relacionats amb el feminisme.

La coordinadora recorda que tots els actes tret de la manifestació són no mixtes, és a dir, que estan dirigits només a dones. Per això s’ha creat un grup de suport d’homes, que assumirà altres tasques com el servei de ludoteca o l’elaboració del dinar que tancarà les mobilitzacions del matí. Ja s’han esgotat més de 120 tiquets previstos per l’àpat, però les dones que vulguin sumar-s’hi poden fer-ho portant el seu propi menjar. A les cinc de la tarda les organitzadores emplacen a les garrotxines a trobar-se a l’aparcament del supermercat Consum d’Olot per anar juntes a la manifestació feminista que té lloc a Girona a partir de les sis.

Més enllà de la jornada reivindicativa del 8M, el grup vol donar continuïtat al moviment feminista garrotxí. La seva activitat es podrà seguir a Instagram, Twitter i Facebook, al compte vaga8mgarrotxa.