Els garrotxins Tura Soler i Martí Albesa han estat reconeguts als Premis Carles Rahola 2019

El crim de Susqueda i els treballs periodístics que se n’han derivat van ser els protagonistes de l’entrega dels desens premis Carles Rahola de periodisme que es va fer ahir a la nit. Una nit que també va servir per defensar el periodisme com a professió per explicar els fets i no pas prendre-hi partit. Entre els premiats, s’hi van trobar dos garrotxins: el fotoperiodista Martí Albesa ha rebut el premi al projecte de comunicació periodística juntament amb Sara Montesinos, l’altra ànima de La Talaia, pel projecte titular 18+1, una sèrie documental sobre què passa amb els joves immigrants quan compleixen la majoria d’edat. La periodista santapauenca Tura Soler, per la seva banda,  es va endur el premi de premsa escrita per als seus reculls d’articles sobre el doble crim de Susqueda i el seguiment al llarg del temps que n’ha fet la periodista de Santa Pau.

Tura Soler, periodista: “Potser sí que me’l mereixo per les dificultats i pel treball que he fet, pels molts viatges a un indret complex i inhòspit, on alguna vegada marxant m’hi he deixat una roda, literalment, que els seus diners em va costar, i fins i tot amb alguna amenaça i tot”.

Deixa un comentari