Més d’un miler de persones participen a la manifestació feminista del 8 de març més multitudinària de la Garrotxa

Olot ha viscut segurament la manifestació feminista més multitudinària de la que es recorden, en motiu del Dia Internacional de la dona. Més d’un miler de persones han seguit el recorregut, que ha arrencat de la plaça Major. La mobilització és permanent durant tota la jornada, amb la convocatòria d’una vaga general feminista.

Igualtat social, laboral i domèstica. El missatge del 8 de març es repeteix, senyal que no s’ha assolit encara l’equilibri entre homes i dones. Així, la Garrotxa ha tornat a viure una manifestació per reclamar la igualtat de drets, acompanyada d’una jornada de vaga feminista, afectant a tots els àmbits del dia a dia.

Sandra Hernández, grup de gènere CNT Garrotxa: “A la vaga d’avui es demana una aturada en tots els sectors: des de l’àmbit laboral, estudiantil, de consum i en el camp de les cures.”

A través de la Coordinadora garrotxina de la Vaga del 8 de març, la marxa principal a la comarca s’ha concentrat a la plaça Major d’Olot abans de les 12 del migdia, i ha començat a recórrer els carrers de la ciutat. Des de l’organització es considera com una de les manifestacions més multitudinàries que s’han viscut mai a la Garrotxa, superant el miler d’assistents.

Sandra Hernández, grup de gènere CNT Garrotxa: “És el que ens sembla: no tenim les xifres però estem molt contentes del resultat aconseguit fins al moment.”

Davant l’Ajuntament d’Olot s’ha llegit un manifest per reclamar la igualtat de drets a tots els camps, i s’ha recordat a la víctima de violència masclista assassinada a Sant Joan les Fonts el passat mes d’octubre. Després, la manifestació ha seguit recorrent les vies principals de la ciutat al voltant de la plaça Clarà per acabar a la plaça Campdenmàs, on s’hi duen a terme xerrades i taules rodones relacionades amb el feminisme. La jornada també gaudirà d’un dinar popular, i després s’ha organitzat un desplaçament des del pàrquing del Consum a les cinc de la tarda per assistir a la manifestació que té lloc a les sis a Girona.