Una vintena de colles participaran dissabte a la 30a Gran Rua del Carnaval d’Olot

Tot és a punt per a l’acte central del Carnaval d’Olot, la Gran Rua de dissabte a la tarda. Una vintena de colles, la majoria d’elles de la Garrotxa, mostraran les seves carrosses i disfresses en la festa d’hivern de la capital garrotxina, que enguany compleix trenta anys portant la rauxa als carrers. Es podrà seguir en directe a partir de 2/4 de 6 de la tarda per Olot Televisió.

Més de dues mil persones sortiran dissabte a les cinc de la tarda de l’antiga estació d’Olot per desfilar a la Gran Rua del carnaval de la capital garrotxina. Aquest 2019 el carnestoltes olotí està d’aniversari: fa 30 anys que el Centre d’Iniciatives Turístiques va impulsar-lo tal i com el coneixem avui en dia.

Com és tradició, obrirà la rua la penya que va néixer amb el primer carnaval d’Olot, Els Titots, que portaran el Rei i la Reina. Són Yasmina Cívico i Francesc Muñoz, de la colla Les Tremendes de la Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa, que enguany compleixen 25 anys.

Yasmina Cívico i Francesc Muñoz, Rei i Reina Carnaval Olot: Ganes moltíssimes, és la nostra rua i som els reis. És una culminació de tots aquests dies que hem estat assajant i fent la disfressa, és presentar-ho a la gent d’Olot i fer-los passar bé.

Després de la desfilada es farà el sopar de colles. El CIT destina un euro de cada tiquet venut a donar suport a una entitat de la comarca. Enguany serà TEA Garrotxa, formada per famílies d’infants amb trastorns de l’espectre autista. Per primera vegada també s’ha previst una gran festa de Carnaval.

Rosa Maria Teixidor, portaveu Centre Iniciatives Turístiques Olot: El sopar en comptes de fer-lo al pavelló s’ha habilitat una carpa al costat, però el ball serà amb Di-versiones. Després del sopar, a la carpa hi haurà una discomòbil on s’entregaran els premis i tot.

El punt i final a aquest intens cap de setmana serà diumenge a la sala El Torín, amb el segon Concurs de Poesia Eròtica, que funcionarà amb taquilla inversa.