Anna Maria Vila, Patricia Rodríguez i Montserrat Bastons guanyen el 3r concurs de relats curts d’Alba

Anna Maria Vila, Patrícia Rodríguez i Montserrat Bastons són les guanyadores del 3r Concurs de Relats Curts de l’Alba, Associació de Dones de la Garrotxa. Per primera vegada es va entregar un premi especial per un relat sobre violència de Gènere, en homenatge a la dona assassinada l’any passat a Sant Joan les Fonts.


Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones l’Associació de Dones Alba de la Garrotxa convoca cada dos anys el Concurs de Relats Curts, que alterna amb una exposició de dones artistes. Aquest dissabte es va donar a conèixer el veredicte de la tercera edició, en un acte als Catòlics d’Olot.

Catalina Sellas – Presidenta Associació de Dones Alba: Aquest any hi ha hagut 32 participants d’un nivell molt alt, ens ha costat molt poder triar. Hi ha deu finalistes, un primer premi i un excèssit. Els finalistes, els seus relats surten editats d’aquí dos anys en un llibret.

 Anna Maria Vila va proclamar-se guanyadora amb el relat Dues Mares i Patrícia Rodríguez va rebre l’Accèssit per Amor. Per primera vegada, el concurs va comptar amb una categoria dedicada a la violència de gènere, en record a la dona assassinada a mans del seu exmarit a Sant Joan les Fonts. Montserrat Bastons, autora del conte Nàdia, va recollir el guardó de mans de la filla de la víctima.

 Catalina Sellas, Presidenta Alba: Resulta que el dia 25 de novembre, a l’acabar l’acte de la violència a les escales de Sant Esteve, ens van venir unes amigues d’ella i ens van dir que dels diners que els hi havien sobrat una part dels diners que havien recollit per fer-li rams. A la propera junta ja vam decidir que institucionalitzaríem un premi, que anomenem Homenatge a l’Anna Maria, que totes la tenim en el record.

 Aquesta nova categoria a tall d’homenatge tindrà continuïtat en el temps, i tornarà a figurar a la propera edició del concurs de relats, el 2021.

 

x