Els Macus i els Emmaskarats, guanyadors del 30è Carnaval d’Olot, que ha tornat a ser multitudinari

Els Macus de Les Preses en carrossa i els Emmaskarats d’Olot en comparsa són les colles guanyadores del Carnaval d’Olot 2019. Més de 2.000 persones repartides en una vintena de grups van desfilar a la rua del trentè aniversari del carnaval olotí, que va poder seguir-se en directe per Olot Televisió.


Els Macus de Les Preses s’han fet aquest dissabte amb el primer premi del 30è Carnaval d’Olot en la categoria de carrosses. La seva nau tripulada per tritons ha arribat a bon port a la gran rua olotina. En segona posició ha quedat la Santjoanenca, amb un altre tema marí, ‘La màgia de l’aigua’, en homenatge al municipi de Sant Joan les Fonts.

Una colla visitant, el Pòsit de l’Escala ha quedat en tercera posició amb la seva ‘Odissea al desert’. Finalment, La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca ha obtingut el quart lloc amb ‘Món’, amb una posada en escena espectacular que representava els diferents elements de la terra.

En comparses, els Emmaskarats d’Olot han ratificat la bona feina feta com a comparsa i han rubricat un Carnaval de rècord, aconseguint el primer premi de la modalitat a casa. La setmana passada ja van quedar en primera posició també als carnavals de Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro. Les brillants ‘Reines de la mel’ van captivar el jurat amb una coreografia molt ben executada. En segona posició han quedat els Gínjols d’en Bas, que també s’ha inspirat en el mar amb la seva proposta Meravella Marina.

La tercera posició del Concurs de Comparses ha estat per a una colla forània, l’Associació Cultural JYM’S de Montcada i Reixach. La seva ‘Sherezade, la dona a la literatura’, ha portat la màgia de l’Orient al Passeig de Barcelona d’Olot. Finalment, el quart premi l’ha atrapat una colla local, Els Alots, amb ‘Atrapant el nostre somni’.

En total, més de 2.000 persones repartides en una vintena de colles van desfilar en una edició històrica del Carnaval d’Olot, la número 30. Milers de garrotxins van seguir la rua des de casa a través d’Olot Televisió. Un programa especial que pot tornar a veure’s avui en diferit a partir de les vuit del vespre.