Els veïns de les Preses escullen els contenidors tancats amb accés controlat per a la recollida de deixalles

Contenidors tancats amb accés controlat. És el model de recollida de deixalles domèstiques que s’aplicarà a les Preses a partir de l’any que ve. Així ho ha decidit els veïns en la consulta vinculant que es va fer al municipi a finals de febrer.


Durant una setmana els veïns i veïnes de Les Preses van poder decidir quins model de deixalles domèstiques volen que s’adoptés al municipi a partir de l’any que ve. Podien votar entre els dos models que van donar més bon resultat en les proves pilot que es van fer a nivell garrotxí: el porta o porta o els contenidors tancats amb accés controlat. Més d’un 90% dels veïns que van votar aposten pels contenidors tancats amb accés controlat.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: La gent del poble ha votat molt clarament pels contenidors tancats amb accés controlat. Gairebé el 93%. I el 7% restant ha estat el porta a porta”

Els contenidors tancats amb accés controlat és doncs el model que s’aplicarà a partir del 2020 a Les Preses, quan entri en funcionament el nou sistema de recollida de deixalles domèstiques de la Garrotxa. En la consulta hi van participar gairebé un 25% del total de 1.435 veïns i veïns majors de 18 anys de les Preses. D’aquests un 35% van votar per internet mentre que la resta, prop del 65% van dipositar vots en paper a les bústies del municipi. Fins al moment és la consulta que s’ha fet en el municipi en la que hi han participat més veïns.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: “Estem molt contents perquè en les anteriors consultes que havíem fet els percentatges eren molt baixos, ratllàvem els 10% de participació. En aquest cas hem anat al 25% de la població votant que ha participat per tant estem molt satisfets.

Els resultats es traslladaran al proper ple, que es clebrarà a finals de març, en el que s’aprovarà els contenidors tancats amb accés controlat com a model a aplicar. No serà fins l’any que ve que s’aplicarà.