El Servei Integral de Suport a l’Associacionisme (SISA) continua endavant amb el projecte de suport a les entitats garrotxines

El SISA és un servei nascut entre l’administració pública i les entitats olotines amb l’objectiu d’incorporar a les entitats en la definició d’un servei que els afecta directament. Vol afavorir al desenvolupament de les associacions garrotxines oferint serveis i recursos per respondre a les seves necessitats. A través de la taula del SISA es prenen les decisions que afecten a les associacions de la ciutat i està formada per membres de diverses entitats de la Garrotxa.

Anna Casamitjana, Àrea d’Atenció a la Comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa: “El SISA és un projecte, un servei que vam engegar l’any 2016 i la voluntat d’aquest servei era que les entitats lideressin totes les polítiques que van dirigides a les entitats des de la Garrotxa. Del 2016 fins ara el que hem fet és treballar amb un grup de gent que voluntàriament representa a les entitats de tota la ciutat i que el que fan és anar marcant quins reptes anem assolint cada any”

Un dels actes es va dur a terme a la Sala El Torín d’Olot, on es van reunir els membres de diverses entitats per posar en comú els objectius assolits durant els anys que el servei ha estat en funcionament.

Pep Berga, Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Olot: “És una acció més de les que fa aquest servei que se’n diu SISA, que vol dir Servei Integral de Suport a l’Associacionisme, que és un servei que està format precisament per membres d’associacions que a part de dedicar temps a les seves associacions, també en dediquen a aquest organisme, aquest SISA, per treballar per a totes a la vegada. És a dir, allò que serveix per ampliar la base social, per ampliar el finançament o per millorar els equipaments d’una entitat esportiva, també serveix per una de cultural, veïnal, social. Al final els problemes que tenen les associacions acaben sent compartits”

L’objectiu de la reunió era presentar als membres els resultats obtinguts gràcies al projecte i ensenyar-los com incorporar la campanya a la seva entitat perquè més participants s’afegeixin al seu projecte associatiu.

Pedro de Haro, membre de la Taula del SISA: “A partir de la iniciativa de poder crear una taula de suport integral a les entitats, amb el lema que regeix una mica la campanya, és aquest compromís a l’hora de participar en poder desenvolupar, reflexionar i aportar idees per les quals podem acabar de donar solucions i poder complir els reptes que es plantegen les entitats”

Durant l’acte es va fer un retorn de la feina que s’ha fet durant aquests anys, amb una campanya de comunicació i un punt de voluntariat i suport d’entitats.

x