La fibra òptica s’estén per la Vall d’en Bas i arribarà a la Vall d’Hostoles aquest 2019

La Fibra Òptica cada vegada està més estesa a la Garrotxa. Sant Esteve d’en Bas a la Vall d’en Bas és el darrer poble que s’ha connectat i la troncal aquest 2019 està previst que pugui arribar a la Vall d’Hostoles.


La XAFOGAR ja és a Sant Esteve d’en Bas. Aquesta setmana s’han començat a connectar els veïns que han col·laborat en el desplegament de la xarxa i la previsió és que d’aquí a uns dies es puguin començar a connectar tota la resta de veïns que ho desitgin. A partir d’aquí, la troncal de fibra òptica s’ha de seguir desplegament pels pobles de la Vall d’en Bas que encara no estan connectats i també seguir avançant cap a la Vall d’Hostoles.

A la Vall d’en Bas la previsió és que el següent poble en connectar-se sigui Els Hostalets d’en Bas, on més d’una vintena de veïns que col·laboraran en el desplegament. A Sant Privat d’en Bas i el Mallol ja s’han fet les primeres reunions amb els veïns que també i dues desenes de persones s’han apuntat per col·laborar en el desplegament.

Pel que fa a la Vall d’Hostoles, un cop s’ha connectat Sant Esteve d’en Bas a la xarxa troncal, ja es pot seguir avançant cap a Sant Feliu de Pallerols i les Planes on la previsió és que al llarg d’aquest 2019 es pugui desplegar la xarxa principal. Per a fer el desplegament de la fibra s’intenta aprofitar les infraestructures ja existents.

Marc Bramon, tècnic de Xartic: S’aprofita infraestructura actual i on pugui anar soterrat molt millor. Sinó es fa tot aeri, per postes o façanes. Després es posa una caixa de distribució per connectar els veïns.

Aquest inici d’any també s’està treballant per arribar a Maià de Montcal, Sant Ferriol i Beuda. Així com també s’han iniciat els tràmits per fer el desplegament a Batet de la Serra, on diversos veïns s’han interessat en col·laborar per fer-hi arribar la fibra. A Olot s’està preparant per poder desplegar la XAFOGAR a Sant Pere Màrtir ja que els operadors privats no han arribat a aquest barri d ela ciutat.