L’Hospici d’Olot acull una exposició dedicada a la vida de Francesc Serrat Pujolar, l’últim maqui olotí

En el marc de les activitats del Projecte Cisquet la Comissió Cisquet, dedicada a Francesc Serrat Pujolar, l’últim maqui olotí, es pot veure fins aquest divendres a un dels laterals del pati de l’Hospici d’Olot una exposició que repassa la seva vida de manera cronològica a partir d’un conjunt de fotografies i textos de l’època, a més d’altra documentació fruit de la investigació.

Raül Valls, membre Comissió Cisquet: “Nosaltres pensem que la figura d’en Cisquet representa per a nosaltres un olotí universal que va participar a la lluita contra el feixisme a França, va ajudar a l’expulsió dels alemanys del país i que mereix ser recordat com un heroi. Hem fet un treball molt extens de documentació”


Fill de l’últim alcalde d’Olot de la República, Joan Serrat, la mostra explica els primers anys de vida d’en Cisquet, que el van portar a l’exili a França amb la seva família per fugir de les tropes de Franco l’any 1939. I un cop allà l’annexió en la guerrilla francesa que lluità contra el nazisme, per acabar tornant a Catalunya on va acabar empresonat i més tard torturat i executat al Camp de la Bota a Barcelona l’any 1946. Imatges i relats punyents que volen posar de relleu la crua realitat d’aquells qui van lluitar contra els règims totalitaris a l’Europa del segle XX.

Divendres, aquesta exposició es desplaçarà Can Trona on aquest dissabte es durà a terme una jornada per parlar sobre els maquis i la resistència antifranquista, amb la presència d’historiadors investigadors i experts en aquesta temàtica, ara que es compleixen 80 anys de la retirada republicana.

Deixa un comentari