Les entitats sobiranistes de la comarca criden els garrotxins a participar a la manifestació d’aquest dissabte a Madrid

Les entitats sobiranistes de la comarca fan una crida perquè els garrotxins es sumin a la manifestació d’aquest dissabte 16 de març a Madrid. Volen que sigui una de les mobilitzacions més multitudinàries dels últims anys, per visibilitzar que ‘L’autodeterminació no és delicte’.


Un mes després de la manifestació del 16 de febrer a Barcelona, l’independentisme català prepara una gran mobilització a Madrid per al proper dissabte. A les sis de la tarda començarà una marxa pel Paseo del Prado amb l’objectiu de portar a la capital de l’estat espanyol un missatge clar:

Núria Batallé, Presidenta Òmnium Garrotxa: Anem a dir que l’autodeterminació no és delicte sinó que és un dret i a més denunciem el judici i acusem l’estat d’aquesta farsa muntada per decapitar tota una generació de polítics catalans que simplement volien fer el mandat del poble.

Centenars de garrotxins es desplaçaran a Madrid en els autobusos que s’estan organitzant des d’Òmnium Garrotxa i l’ANC. Els tiquets encara es poden comprar fins dimecres a un preu de quaranta euros. El trajecte és d’unes nou hores, amb sortida a les quatre de la matinada del mateix dissabte, a l’estació d’autobusos d’Olot.

Josep Ferrés, Coordinador ANC Olot: A hores d’ara portem cinc o sis autobusos i estem venent encara tiquets al nou local de l’ANC, al Passeig Bisbe Guillamet número 8. Tot i que la disponibilitat és molt limitada per aquest dia a Catalunya i estem escurant fins i tot busos de la Catalunya nord.

Es preveu que sigui una de les mobilitzacions més massives que s’ha vist en els darrers anys a la capital de l’estat, ja que molta gent s’hi desplaçarà en tren, en cotxe particular o hi passarà tot el cap de setmana. A més, les entitats i partits independentistes compten amb el suport d’organitzacions d’altres comunitats autònomes a favor de l’autodeterminació.