Arxiven la causa contra l’alcalde d’Olot per l’organització del referèndum de l’1 d’octubre

El 21 de setembre de 2017, l’alcalde d’Olot i vicepresident de l’AMI, Josep Maria Corominas, declarava al Palau de la Justícia de Girona com havien fet altres batlles per un suposat delicte de desobediència, per haver aprovat un decret d’alcaldia a favor del referèndum de l’1 d’octubre i haver facilitat locals perquè es pogués realitzar. Un any i mig després, la fiscalia de Girona ha arxivat la causa. També descarta els presumptes delictes de prevaricació i malversació. Aquest matí, l’alcalde d’Olot informava a través d’una piulada a Twitter que deixava d’estar investigat per haver col·laborat en l’organització del referèndum i es reafirmava en l’opinió que “escoltar els ciutadans no pot ser mai delicte. Votar és un dret que no es pot ignorar”, deia.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “És veritat que esperàvem la noticia i quan arriba et deixa molt satisfet, molt tranquil i et reafirma en la convicció que l’1 d’Octubre ningú i cap de nosaltres va fer res il·legal, sinó que vam intentar respectar al màxim la leglitat i vam estar absolutament al costat del poble”

Els alcaldes assisteixen als arxivaments de les seves causes mentre veuen com els màxims responsables polítics i socials són processats. Per a Corominas, el judici fa patent dia a dia com cap dels grans delictes pels quals se’ls imputa no pot ser demostrat. Corominas dona suport a la previsió de Puigdemont de tornar a Catalunya si finalment és escollit eurodiputat. Ho considera un pas més en la voluntat de portar el cas català a les institucions europees.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “El president Puigdemont i els que l’acompanyen van decidir quedar-se a Brussel·les, no ho van fer per por o per fugir. Es van col·locar a Brussel·les perquè sabien que els seria una bona plataforma des d’on internacionalitzar. Tot el meu suport en aquesta idea que potser Espanya va dient que no, però ja ho veurem. I hem de fer que tota aquesta gent es mobilitzi, es mogui, ens entengui i acabi proununciant-se”

A la piulada  acaba dient “ens veiem dissabte a Madrid”, en al·lusió a la manifestació per reivindicar que l’autodeterminació és un dret i no un delicte on té intenció d’assistir.