Set escoles d’Olot participen aquest any al projecte Viles Florides

Per quart any consecutiu el projecte Viles Florides torna a les escoles d’Olot amb la participació de 745 alumnes de primària, 220  més que l’any passat. Aquest projecte té la intenció d’implicar als alumnes en la millora i manteniment dels espais verds i enjardinats de la ciutat i crear-ne als seus propis centres.

Josep Gelis, Regidor de Via Pública: “Tornem a començar les activitats de Viles Florides. Cada any quan arriba o està a punt d’arribar la primavera a les escoles, a través de l’IME s’ha fet una oferta de tallers i es fa una explicació del què es fa al Viles Florides, una classe teòrica i una explicació pràctica en el lloc on cada escola vol tenir el seu jardí de Vila Florida”

Enguany hi participaran set escoles de la ciutat, on els responsables del Servei de Jardineria de l’Ajuntament d’Olot i els tècnics de la Fundació la Fageda expliquen als alumnes en què consisteix el projecte i, posteriorment, recreen el què han après a l’exterior. Les plantes són produïdes pels alumnes del Grau Mig de l’Institut de la Garrotxa i després es fan servir en activitats com les Viles Florides.

Marc Arimany, Tècnic del SIGMA: “A les escoles nosaltres plantegem una activitat on un dels protagonistes són les plantes i els altres els alumnes i intentem que els alumnes entenguin com s’ha de mantenir i cuidar una planta.

L’Escola Cor de Maria ha estat una de les que ja ha posat en marxa el projecte, on els alumnes han preparat unes estructures de fusta penjades en alçada que funcionaran com a murs verds vegetals.

Teresa Mañé, Mestre de l’Escola Cor de Maria: “Com a centre ens agrada molt, és una activitat que ja portem uns anys fent, que ens implica també amb la ciutat, ens apropa al nostre entorn i els nens també aprenen com mantenir una ciutat ciudada, florida i és molt interessant per a ells i per a nosaltres”

Ja han estat 1.800 els alumnes que han participat a Viles Florides durant els quatre anys que s’ha dut a terme. És un projecte que intenta fomentar la millora de l’espai verd a tots els novells, des de les grans infraestructures públiques o privades fins als espais d’àmbit particular com escoles, casals, centres cívics o comerços.

Deixa un comentari