Tortellà veu molt difícil poder obrir la llar d’infants del poble a curt termini

Tortellà veu pràcticament impossible tenir un servei de llar d’infants a curt termini. L’Ajuntament ha intentat que la Generalitat traspassés els usos de l’espai per poder obrir-lo a nivell privat, com a Centre de Suport Familiar, un tràmit que no s’ha pogut fer efectiu. L’alcalde, Rafel Domínguez, que no optarà a la reelecció, creu que aquesta és la gran assignatura pendent del seu equip de govern i un repte important pel que vindrà.


La llar d’infants de Tortellà va acabar de construir-se el 2012 però a causa de la crisi i la retirada d’ajudes econòmiques per alumne mai s’ha pogut posar en funcionament. Segons els estudis realitzats, obrir-la com a equipament públic tindria un cost anual d’uns 70 mil euros, que l’ajuntament no pot assumir. L’any passat va intentar que el Departament d’Ensenyament li traspassés per escrit els usos de l’equipament per poder obrir l’edifici com a centre de suport familiar i espai de lleure, a nivell privat. Un tràmit que no ha prosperat perquè el consistori hauria retornar a la Generalitat l’import corresponent a la subvenció que va rebre en el seu dia per l’obra.

Rafel Domínguez, Alcalde de Tortellà:  Nosaltres tirar endavant una llar d’infants reglada és impossible perquè no els diners ni tenim mainada suficient. És el que ens ha quedat per fer, però tampoc ha estat una responsabilitat 100% nostra. O obrim la llar d’infants reglada, o tornem els calers per recuperar l’ús o bé esperem que aquest ús, els quinze anys que la Generalitat disposa de la llar, per poder disposar d’ella. Falten set anys encara. 

L’alcalde de Tortellà, Rafel Domínguez, que ja ha anunciat que no es presentarà a les properes eleccions municipals, creu que l’obertura de la llar és una assignatura pendent que arrossegarà el proper equip de govern.

Rafel Domínguez, Alcalde de Tortellà: No hi ha una altra. És una llàstima i sabem de què parlem perquè han sigut tres anys de lluita i no podem anar més enllà, almenys per nosaltres ha estat impossible. Es va fer una llar d’infants a Tortellà en el seu moment, en unes altres condicions econòmiques… la Generalitat subvencionava cada nen amb 1800 euros… i ara tot això no hi és. Si la Generalitat aprova demà els pressupostos potser aquests diners arribaran, però altres solucions no n’hi ha.

Tot i les dificultats que han comportat els intents de posar en funcionament el servei de llar d’infants al poble, Rafel Domínguez considera que el gran inconvenient d’aquest mandat a Tortellà han estat les dues sentències judicials desfavorables per la mort d’un treballador municipal, que ha suposat una despesa de 270 mil euros per al consistori. Amb aquest tema resolt, Domínguez creu que el seu equip deixa l’ajuntament millor del que el va trobar el 2015.

x