Alumnes de l’Escola Petit Plançó creen una ruta literària a Queralbs arran del llibre ‘Com un miratge’ de Maria Mercè Roca

Una escola d’Olot ha impulsat la creació d’un ruta literària a Queralbs, municipi de la Vall de Ribes que va servir d’escenari per a la novel·la juvenil “Com un miratge”, publicada fa 30 anys. La seva autora, Maria Mercè Roca, ha qualificat la iniciativa de miracle.

Ara fa 30 anys, Maria Mercè Roca va escriure la novel·la juvenil ‘Com un miratge’, una història d’amor que té com a escenari Queralbs. L’Editorial Barcanova, per celebrar l’aniversari, va decidir fer-ne una edició especial, que ha adquirit una dimensió molt més gran gràcies als alumnes i professors de l’escola Petit Plançó d’Olot. Ells han creat una ruta literària que permet recórrer punts de Queralbs on passen escenes de la novel·la. A través de codis QR, es pot veure el treball que han fet aquests 30 nois i noies de 2n d’ESO.

Rosa Maria Guitart, professora Escola Petit Plançó:”Aquest grup en concret ha seleccionat el textos, qui ha fet els codis QR, els mapes. I això queda al poble pels futurs cursos i tenim pensat pujar cada any.”

Ara els alumnes poden veure realitzat el seu treball, que també ha comptat amb la col·laboració del cantautor Jordi Gómez, que recentment ha creat una cançó inspirada en la novel·la. Roca la va escriure mentre estiuejava a Queralbs amb la seva família, on va trobar-hi l’escenari ideal.

Maria Mercè Roca, autora del llibre:”El llibre es diu com un miratge, però és gairebé un miracle que aquests nens i nenes s’interessin per aquest llibre. Jo sempre dic que ena quest llibre no hi ha mòbils, perquè en aquell època no n’hi havia. L’amor és universal i ens toca a tots un dia o altre. I partir d’ara, un cop fet aquest treball, aquest llibre tindrà uns altres al·licient més.”

La plaça de la Vila, l’antic Bar Torreneules o la Font del Raig són alguns dels paratges on es pot accedir a llegir un fragment de ‘Com un miratge’. Un al·licient més per a Queralbs i per a la novel·la, creat per uns joves lectors.

x