Les Planes i Sant Feliu participen en una campanya de promoció dels mercats i el comerç del Ter-Brugent

Sis municipis del Ter – Brugent han presentat a Amer la campanya conjunta ‘Sigues responsable, compra producte local!’. L’acció vol promocionar els mercats setmanals i els comerços locals i també pretén promoure la rotació entre els municipis de la zona, aprofitant que fan mercats en dies diferents. Hi participen dos pobles garrotxins, Les Planes d’Hostoles i Sant Feliu de Pallerols.


Tot i que el territori del Ter-Brugent queda relativament aïllat de grans nuclis urbans, com Girona o Olot, els canvis d’hàbits dels compradors n’han afectat també els seus mercats setmanals i els comerços locals. Per tal d’incentivar-ne el consum, sis municipis d’aquest territori han iniciat una nova acció promocional. El principal objectiu de la campanya és enfortir el vincle entre consumidors, comerços locals i mercats setmanals.

La campanya es basa en un estudi elaborat per l’Associació Desenvolupament Rural Integral, amb la col·laboració del grup de recerca Arquitectura i Territori de la Universitat de Girona, i que preveu ressaltar els potencials d’aquest tipus de comerç, i adaptar-se a nous hàbits.

Paral·lelament, també s’està estudiant la possibilitat d’establir canvis en els horaris dels mercats, mentre que alguns ajuntaments han iniciat projectes paral·lels, i per exemple a la Cellera de Ter s’hi preveu construir una coberta de grans dimensions, que entre altres usos, acollirà el mercat.