La Fira de l’Embotit torna aquest cap de setmana a Olot amb Galícia com a territori convidat

Aquest cap de setmana torna la Fira de l’Embotit a Olot. Dissabte i diumenge els carrers de la capital garrotxina s’ompliran de parades de productes artesans d’embotit, formatge i cervesa i es duran a terme diverses activitats per a petits i grans. Enguany la fira se celebrarà al Firal amb un 14% més de productors i algunes novetats.

Estanis Vayreda, Regidor de Promoció, Comerç i Turisme de l’Aj. D’Olot: “Intentem que aquesta fira sigui una bona manera d’explicar la indústria artesana d’embotits que tenim a casa nostra, de molta qualitat i que per tant sigui una manera de fer pedagogia dels embotits, el formatge, de com s’elaboren i de les diferents tipologies de producte que hi ha, etcètera”

En aquesta edició el territori convidat és Galicia i el xoriç i el formatge gallec en seran els protagonistes, amb parades on es podran adquirir aquests productes i actuacions de folklore en diversos espais de la ciutat.

Enguany també se celebra el 25è aniversari del col·lectiu Cuina Volcànica i el 10è aniversari del concurs casolà d’embotits, on es duran a terme diverses activitats relacionades.

Gerard Xifra, President Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: “Encetem amb la Fira de l’Embotit els 25 anys de Cuina Volcànica, això significa que dins la Fira de l’Embotit hi ha diferents tipus de tallers enfocats al porc, però sempre una demostració de les seves aplicacions a la cuina, com es pot cuinar i com es pot elaborar”

 

Jordi Vilarrasa, President de l’Associació de Placers: “Des dels placers afegir que aquesta fira és molt important per donar a conèixer els nostres productes que cada dia s’elaboren”

La novetat més destacada de la fira d’aquest any és la incorporació d’una moneda pròpia per participar en els tastets. Una moneda amb la cara d’un porc equivaldrà a un euro. La programació d’enguany compta amb activitats durant tot el cap de setmana i tallers per a totes les edats.