Veïns de l’entorn de l’Avinguda Sant Jordi creen la plataforma ‘No és un vial, és un carrer’ per demanar-ne la pacificació del trànsit

Un grup de veïns i veïnes de l’Avinguda Sant Jordi i el seu entorn han creat la plataforma ciutadana anomenada ‘No és un vial, és un carrer’, per reclamar la pacificació del trànsit. El proper 28 de març a les 7 de la tarda a la pròpia avinguda faran un acte de presentació de la plataforma i d’un decàleg de peticions.


La nova plataforma veïnal olotina anomenada ‘No és un vial, és un carrer’ ha publicat un document amb què presenten públicament les seves reivindicacions. Creu que l’Ajuntament s’ha mostrat passiu a l’hora d’abordar solucions efectives al sobreús de la via. Denuncien els nombrosos forats, esquerdes i desnivells que augmenten al carrer pels camions de gran tonatge que diàriament passen i fan trontollar i malmetre els habitatges. Tenen la sensació que les peticions per accelerar-ne l’arranjament i el seu sacrifici com a veïns no han servit per a res, i tot, segons escriuen, per suportar el negoci d’altres. Es queixen de les pudors, els bacteris i els crits dels animals que transporten molts dels camions i diuen que no volen tenir a la porta de casa el corredor de mercaderies de la Girona interior.

Duaita Prats, membre de la plataforma: “El detonant ha estat la molt minsa resposta municipal davant una reivindicació tan clara i que crec que veuen tots els olotins i no només els olotins, sinó la gent que travessa la ciutat per aquí. Aquesta via és urbana, això no és un corredor de mercaderies. Això no és el vial, i en el nom està la trampa”.

Recorden que la sanitat és un dret fonamental. Creuen que amb el temps s’ha normalitzat el sobreús d’una via urbana amb capacitat insuficient que no va néixer per a aquesta funció, per part de determinats col·lectius.

Xavier Bassols, membre de la plataforma: “Estem parlant de 60 vehicles d’animals vius que circulen en un sentit i en un altre diàriament i no sabem avui per avui quines afectacions pot tenir per a la salut de les persones. L’administració voldríem que respongués amb un lideratge municipal clar i establís un diàleg amb la part empresarial, molt concretament amb la part de càrnies perquè des de la seva funció de ‘lobby’ ajudi l’administració local i en definitiva incideixi en l’administració de la Generalitat”.

Reivindiquen que ni l’Avinguda Sant Jordi ni el carrer de Portbou són vials, per acabar dient que Bracons ha estat un engany. En el primer manifest, la plataforma convida a tothom a unir-se a la seva reclamació perquè, segons argumenten, que l’avinguda Sant Jordi deixi de ser un vial és un problema de tots, no la causa d’uns quants.