L’advocacia de l’Estat porta al jutjat Maià de Montcal per una moció que reprovava Felip VI

La posició del rei Felip VI davant el desenvolupament del referèndum de l’1 d’octubre i l’actuació policial per evitar-lo van motivar una resolució al Parlament de Catalunya que reprovava aquesta posició per part del monarca. Alguns ajuntaments, com Maià de Montcal, van donar suport a aquesta resolució, a través d’una moció al ple. Ara l’advocacia de l’Estat a portat al jutjat un contenciós administratiu contra els acords que el jutjat ha admès a tràmit.


L’advocacia de l’Estat espanyol ha portat al jutjat Maià de Montcal i cinc ajuntaments gironins més per haver aprovat una moció de suport a la resolució 92/XII del Parlament de Catalunya, que, entre d’altres qüestions, reprovava la posició del rei Felip VI davant dels fets de l’1 d’octubre. El consistori de Maià va aprovar per unanimitat aquest acord a la sessió plenària del 6 de novembre del 2018. L’acord instava a les institucions de l’Estat a garantir la convivència, la cohesió social i la lliure expressió de la pluralitat política, i rebutjava el posicionament del rei Felip VI, la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials l’1 d’octubre del 2017. Altres ajuntaments han aprovat mocions similars, si bé el text pot ser diferent en cada cas. L’advocacia de l’Estat ha interposat el contenciós administratiu contra altres cinc ajuntaments, tots i cadascun d’una comarca diferent dins la demarcació de Girona. Es tracta dels consistoris de Bolvir, a la Cerdanya, Sant Julià de Ramis, al Gironès, Riudellots de la Selva, a la Selva, Torroella de Montgrí, al Baix Empordà, i Pont de Molins, a l’Alt Empordà. El jutjat dona ara vint dies als ajuntaments demandats per trametre l’expedient administratiu.

x