Lluís Llach es reuneix amb alcaldes i consellers de la Garrotxa

La sala de plens del Consell Comarcal va acollir ahir una trobada entre els alcaldes i consellers de la Garrotxa i Lluís Llach. El referent de la nova cançó i exdiputat de Junts pel Sí va visitar la comarca com a líder del Consell Assessor per l’impuls del Fòrum Cívic i Social de Debat Constituent, l’organisme transversal que ha de definir com ha de ser Catalunya de cara al futur.

Lluís Llach, President Consell Assessor Fòrum Debat Constituent:  En aquest procés de debats constituents, que no és fer Constitució sinó debats constituents, és a dir, que la gent pensi quin país vol ser, com vol ser… anar a recolzar-se en el poder polític que està més a prop de la gent ens interessa molt.

A nivell polític, Llach considera un fracàs la manca d’estratègia unitària entre els partits independentistes, i lamenta la falta de lideratge pel fet que gran part dels líders del moviment estiguin empresonats o a l’exili. Pel que fa a la dreta espanyola, considera que s’ha carregat Espanya utilitzant arguments contra Catalunya.

Lluís Llach, President Consell Assessor Fòrum Debat Constituent: Quan fan de la catalanofòbia el paràmetre de major rendibilitat electoral, s’han carregat Espanya. Una vegada carregada, i veient que per guanyar només has de posar les urnes, nosaltres hem de fugir com sigui.

Després de la trobada amb els alcaldes i consellers comarcals, Llach també va reunir-se amb una representació de les entitats de la Garrotxa.

x