Sant Joan les Fonts celebra aquest dissabte la 16a Rua del Carnaval

Aquest dissabte Sant Joan les Fonts posarà punt i final als carnavals de la comarca amb la rua de la 16a edició del carnaval a partir de les cinc de la tarda. Durant el dia també es duran a terme diverses activitats com la rua del carnaval infantil a dos quarts d’onze del matí amb la col·laboració de la colla la Santjoanenca, que acompanyaran als més petits amb la seva carrossa durant la rua i portaran al rei carnestoltes.

Jenine Subirana, Tècnica de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts: “Ja fa anys que ho portem a terme per a tots els nens de la comarca i venen ‘Dum, dum, dum’, que és la colla de tamborers del municipi, que també és una colla infantil i ens acompanyen un tros durant la rua i després seguim amb la carrossa de la Santjoanenca que ens acompanyen en el recorregut”

Després de la rua infantil tindrà lloc un dinar popular a les pistes del  Pavelló Poliesportiu organitzat pels S’Tokats.

Lidia Romero, S’Tokats: “Serà a les dues del migdia a la pista coberta del pavelló. El menú serà fideuà de peix, seguit de pollastre a la brasa amb patates xips, postres, pa, vi i aigua”

Abans de la gran rua la Santjoanenca farà una visita molt especial als residents de Torre Blanca. I acabada la visita, a les cinc de la tarda, es donarà el punt de partida a la rua del carnaval on es podrà gaudir de totes les carrosses i comparses que hi participen.

Jordi Montoliu, Santjoanenca: “Nosaltres abans de la rua, a les quatre, anem a la Torre Blanca, on hi ha els avis i cada any anem allà per fer la presentació dels vestits, la coreografia i ballem per a ells”

El recorregut de la gran rua serà el mateix que en edicions anteriors i, per acabar la jornada, tindrà lloc un sopar popular a dos quarts de 9 del vespre al Pavelló on tothom hi està convidat. I el carnaval conclourà amb el ball i la festa posteriors. A banda de Sant Joan les Fonts, aquest dissabte Tortellà i Riudaura també celebraran el carnaval amb les seves respectives rues.