Centenars de persones passen per la 18a edició de la Fira de l’Embotit

La Fira de l’Embotit ha tornat aquest cap de setmana a Olot per celebrar la seva 18a edició. El Firal s’ha omplert de parades de productes artesans d’embotit, formatge i cervesa. També s’han dut a terme diverses activitats per a petits i grans. La fira ha sumat, enguany, 70 expositors.

Estanis Vayreda, Regidor de Promoció, Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Olot: “Un dia de temps espectacular, molt de sol, per tant, esperant que arribi moltíssima gent no només de la ciutat, sinó també de tota la comarca per gaudir de tots els productes que tenim avui a la fira”.

Aquesta edició ha comptat amb Galícia com a territori convidat. El xoriç i el formatge gallec n’han sigut els protagonistes, amb parades on s’han pogut adquirir aquests productes. També hi ha hagut actuacions de folklore en diversos espais de la ciutat. Cal destacar l’actuació de folklore de Galícia, a càrrec del Centro Galego de Barcelona, que ha tingut lloc a les escales de Sant Esteve.

Estanis Vayreda, Regidor de Promoció, Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Olot: “Aquesta és una fira que té uns 70 expositors. Separem els expositors que són productors, que són 25 i estan en aquestes cases de fusta, i donen molt valor a la fira. La resta són revenedors que també omplen la fira. Tenim el territori convidat, aquest any la gent de Galícia, també amb producte propi, i moltes altres activitats”.

El Firal petit també ha comptat amb l’activitat anomenada un dia a pagès, un espai familiar on la gent més jove s’ha pogut introduir al món de l’agricultura i gaudir de passejades amb poni. Aquest any també s’ha celebrat el 25è aniversari del col·lectiu Cuina Volcànica i el 10è aniversari del concurs casolà d’embotits, on s’han dut a terme diverses activitats relacionades.

Pilar Costa, Embotits Vilanova: “Nosaltres venim des del primer any. És una fira que m’agrada perquè sempre ve molta gent de fora de la nostra comarca”.

Leoni Vicer, Mas Vigatà: “Nosaltres som formatgers i fem formatge de vaca des de fa un any. Per tant, aquest és el primer any que participem”.

Carme Plana, Can Rovira de Batet: “Crec que fa 18 anys que venim a la fira, des del primer any que es va fer. La fira està bé. Avui fa un dia de sol molt fort i fa molta calor. Però la fira està molt bé i hi ha molta gent”.

Centenars de persones han omplert la capital de la Garrotxa en una fira molt concorreguda. La novetat més destacada d’enguany ha estat la incorporació d’una moneda pròpia per participar en els tastets, una moneda amb la cara d’un porc que equival a un euro.

Deixa un comentari